Hava Durumu

Bürokrasi ve teşkilatta köklü değişim rüzgarı

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2017 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 07:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti teşkilatları ve bürokraside başlattığı değişim rüzgarı tüm hızıyla sürüyor.
Basın buluşmalarında değişime yönelik mesajlarını kararlılıkla yineleyen Erdoğan, her defasında değişimin kaçınılmaz bir son olduğuna vurgu yapıyor.
Siyaset arenasında esen sert rüzgarlar hiç kuşkusuz Türkiye'nin de gündemini oluşturuyor.
Kabinede yapılan revizyon ile değişimin ilk işaret fişeğini fırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, öyle görünüyor ki yerel ve genel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte önümüzdeki aylarda daha kapsamlı değişimlere imza atacak.
Kabine, teşkilatlar ve bürokraside yaşanan revizyon ile birlikte yeni yeni isimler ön planda yer almaya başladı. Bu isimler ne kadar kalıcı olur orasını bilemeyiz...
Bursa ölçeğinde ele aldığımızda kabine dışında kalan eski bakanlar Faruk Çelik, Efkan Ala ve Mehmet Müezzinoğlu önümüzdeki aylarda daha farklı görevler üstlenebilir.
9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in dediği gibi: Siyaset bu 24 saat bile uzundur...
Siyaset kulislerinde 2018'in eylül ya da ekim ayında kabinede yeni bir revizyon olacağı konuşuluyor.
Bakalım mevcut şu anki kabine mi ya da yeni isimler mi AK Parti'yi yerel ve genel seçimlere taşıyacak.
Şu anda Ankara'yı Bursa'da temsil eden tek isim Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu.
Her hafta sonu kentte düzenlenen etkinliklere katılan ve önemli mesajlar veren Çavuşoğlu, heyecanlı ve istekli bir şekilde Bursa'ya katkı koyuyor.
Birlik ve beraberlik mesajları vererek Bursa için güçbirliği çağrısında bulunan ve sevilen bir isim olan Çavuşoğlu, Bursa halkının da takdirini kısa süre içinde topladı.
Siyasette diğer bir önemli konu ise AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun'un görevi bırakması. Şimdi gözler AK Parti'nin yeni il başkanının kim olacağında.
Herkes farklı farklı isimleri ön plana çıkararak top çeviredursun son sözü her zamanki gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.
Bu arada siyasette yaşanan değişim sürerken bürokraside de yenilenme rüzgarı hafif hafif esmeye başladı.
Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız Adana'ya, Adana Emniyet Müdürü Osman Ak da Bursa'ya atandı.
Başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele ile tanınan Osman Ak, önümüzdeki günlerde Bursa'da göreve başlayacak.
Ak'ın terör örgütleri ve uyuşturucuya karşı büyük mücadele etmesi bekleniyor.

*Geleceğin astronotları Bursa'da yetiştirilecek

Türkiye'nin en önemli şehirleri arasında yer alan ve gerçekleştirilen projelerle adını duyuran Bursa, yine bir ilke imza atıyor.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın Gökmen Projesi kapsamında projelendirilen Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nin (GUHEM) temeli Başbakan Yardımcıları Fikri Işık ve Hakan Çavuşoğlu'nun katılacağı törenle bugün atılacak.
Yaklaşık 13 bin metrekarelik alana inşa edilecek GUHEM Avrupa'da en iyi, dünyada ise ilk 5 uzay ve havacılık merkezinden birisi olacak. 18 ayda bitirilmesi planlanan proje 125 milyon dolara mal olacak.
Türkiye'nin uzay temalı ilk merkezi olacak olan GUHEM'in ilk ve ortaöğretim düzeyindeki gençlere büyük katkı sağlaması hedefleniyor.
Uzay üssünde geleceğin pilot ve astronotlarının yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.