Hava Durumu

15 Temmuz'da sokağa çıkan halk, darbeye geçit vermedi

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2017 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2017 08:11

Gazeteyi bitirmiş evlerimize çekilmiştik. Saat 22.00 sularında İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nün askerler tarafından trafiğe kapatıldığı haberleri ajans bültenlerine düşmeye başladı. İlk önce ne olduğuna bir anlam veremedik...

...Ve bu sırada telefon trafiği başladı. Ben, Okan Tuna ve Ali Kemal Aksakal arasında. Gazetede nöbetçi editör ise Canan Deniz'di. Bir şeyler oluyordu ama bir anlam veremiyorduk.

Telefonda ben (arkadaşlar haber otursun ona göre hareket ederiz) diyerek hem zaman kazanmak hem de neler olduğunu çözmeye çalışıyordum.

Yok, böyle olmayacaktı kentin üç noktasında araçlarına binen 3 kişi gazetenin yolunu tutmuştu bile. Ve bu 3 isim radyo haberlerini dinleyerek gazeteye yaklaşıyordu. Görsel Yönetmen Coşkun Çakır ile buluştuktan hemen sonra olanlar oldu.

NTV'ye bağlanan Başbakan Binali Yıldırım, "Bir grup askerin kalkışma girişiminde bulunduğu, buna kesinlikle izin verilmeyeceğini" söyledi.

Türkiye'de darbe oluyordu. Silahlı Kuvvetler'in içindeki bir grup köprüleri işgal etmişti. Ankara'da jetler alçaktan uçuyor, Türkiye'nin birçok yerinde tanklar ve askerler sokaklara inmişti. İşte bu olup bitenleri o anlarda Başbakan Yıldırım'dan öğrendik.

Darbe girişimi haberini alan Sönmez Medya'nın yolunu tutmuştu. Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün ile birlikte odasında toplanarak neler yapabileceğimizi konuşarak yol haritamızı çizdik. Çünkü yaptığımız gazeteyi komple sil baştan değiştirmemiz gerekiyordu.

Tüm bunlar yaşanırken Marmaris'te tatilde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN Türk'e akıllı telefonların kameralı konuşma uygulamasıyla bağlandı.

Erdoğan, "Bir grup ülkenin birliğine yönelik kalkışma hareketine girişti. Bu darbeciler kesinlikle başarılı olamayacak. Halkımızı meydanlara, havaalanlarına çağırıyorum. Ben de yanlarında olacağım" dedi.

Bunun üzerine darbeye geçit vermeyen halk sokaklara döküldü. Tankların üzerine çıkarak askere karşı koyan vatanseverler ülkeyi uçurumun kenarından aldı. Demokrasiye sahip çıkan vatandaşlar 'Halkın gücünün üzerinde güç yoktur" dedi.

En uzun gecesini yaşayan Türkiye o gece demokrasi destanı yazdı. Tek vücut olup cuntacıları püskürten milyonlar, milli irade destanı yazdı. Partililer ve halkıyla bütünleşen medya demokrasi zaferi kazandı.

Darbenin önüne geçilmiş, Türkiye yavaş yavaş normalleşmeye başlamıştı. Ancak, hâlâ yeni bir darbe söylentileri kol geziyordu. Sokaklara inen halk tüm bunlar yaşanırken evlerine dönmüyordu.

İşte bu sırada Türkiye'nin dört bir yanında 'Demokrasi Nöbetleri' başladı. Gündüz işine giden mesai bitiminde meydanlarda buluşuyordu. Halk sokakları bırakmıyordu.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın etti.

Her gece adeta bir şölen havasında geçiyordu. Meydanlarda halka seslenen liderler, hep bir ağızdan tek Türkiye mesajı veriyordu.

Darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı ve şimdi kalkışmada bulunanlar yargı önünde hesap veriyor. O gece 62'si polis, 5'i asker,

173'ü de sivil 240 kişi şehit düştü. Darbeye karşı çıkan tankların önüne yatan şehitler sayesinde

bugünlere geldik.

15 Temmuz bir milattı ve artık hiçbir şey, eskisi gibi olamaz. Siyasetin, medyanın kararlı duruşu ve en kritik anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokağa davet etmesiyle kararlı bir direniş sergilendi.

O gece sokakta darbeye direnen herkes, çocuklarımızın ve torunlarımızın hayatını değiştirdi. Onlara minnettarız. Kazanmanın tek formülü cesur, kararlı, dirençli ve akıllı olmaktır. Türkiye bunun en güzel örneğini 15 Temmuz'da verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.