Hava Durumu

Ziraat odaları bildiri yayınlayıp doğru karar alınmasını istedi...

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2016 01:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 01:25
Orhangazi, Gemlik, İznik ve Mudanya’nın en önemli geçim kaynağı olan zeytin hasadı sürerken bu dört ilçe ziraat odalarının başkanları ortak bir bildiri yayınladılar.
Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu ve Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, Marmarabirlik’in açıkladığı zeytin fiyatlarının üreticiyi hayal kırıklığına uğrattığı görüşünde.
Başkanlar bildirilerinde her zaman üreticinin de tüketicinin de menfaatleri doğrultusunda fikir beyan ederek doğru kararların alınmasına yardımcı olduklarını vurguladıkları bildirileri özetle şöyle;
“Bu sezon zeytin çiçeklenmesi sırasında aşırı yağışlar döllenmeyi önlendiği gibi haziran ayından bugüne aşırı kuraklığın devam etmesi nedeniyle bölgemizde zeytin rekoltesinin ve kalitesinin düşeceği görülmekteydi. Bu yüzden de Marmarabirlik’in ‘üreticiye kota koymayacağız’ açıklaması bu problemin göstergesi değil midir? 2015-2016 girdi fiyatları yüzde 12 artmışken,180-220 kalibre zeytin fiyatını yüzde 3,6 artırmak,230-300 kalibre zeytinin geçen senenin fiyatlarında bırakılması sonucu üreticinin sürdürülebilir tarım yapması mümkün müdür? Bölgemizde ağaç başına ortalama verimin 6 kilograma düşmesi üretici maliyetlerini maalesef 1 kg sofralık zeytin maliyetini 5,81 TL’ye yükseltmiştir. Devletimiz üretici borçlarını uzun vadeye yayarak, erteleyerek, üreticiyi ayakta tutmaya çalışırken Marmarabirlik’in beklentinin altında düşük fiyat açıklamasının hayal kırıklığı yarattığı bilinmelidir”
Marmarabirlik’in zeytin sektöründe önemli bir denge unsuru olduğu gerçeğiyle hareket edilip sorunun çözüme kavuşturulacağı kanısındayım.
Nitekim, satış rekorları kırmakla övünülen Marmarabirlik’in bu başarısı sadece birliğin yöneticilerini değil ortakları hatta diğer bir ifadeyle sahipleri olan 32 bin üreticiyi de memnun etmelidir.

Kopartılan bunca yaygaraya değdi mi?

Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen mail’de, Mudanya İskelesi’nin betonarme iskelesinin ardından BUDO gemilerinin kullandığı arabalı vapur yanaşma alanının da Bakanlar Kurulu kararıyla Büyükşehir’e geçtiği belirtiliyor.
Hatırlanacağı gibi Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, iskelenin Mudanya Belediyesi’ne ait olduğunu dolayısıyla kimsenin burayı alma gibi bir lüksünün olamayacağı şeklinde açıklamalar yapmıştı.
Gelinen noktaya baktığımızda bunca kopartılan yaygaraya değdi mi, diye sormak istiyorum.

Kaymakamdan domuz açıklaması

İnegöl’de yaşanan ilginç gelişmeyi duymuşsu-nuzdur.
10 Kasım sabahı Atatürk’ü anma törenlerinin yapılacağı alanın yakınında domuz leşi bulunmuştu.
Bu durum bazı kesimlerce törenle bağdaştırılmak istenmiş.
Bunun üzerine bir açıklama yapan Kaymakam Vekili Ziya Polat, domuz leşinin törenle bir alakasının olmadığını, domuzun yiyecek bulmak için oraya gelmiş ve sonrasında da ölmüş de olabileceğini söylemiş.
Açıklamanın pek de tatmin edici olduğu kanısında olmayanlardanım.

200 metruk bina yıkıldı

Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, önceki gün yine iş başındaydı.
Yazlık bölge olan Kumsaz Mahallesi 519. Sokak’taki iki kaçak binanın yıkımının yanı sıra Kurtul Mahallesi’nde de bir metruk binanın yıkımı gerçekleştirilmiş.
Gemlik Belediyesi’nin son üç yılda 200’ün üzerinde metruk ve kaçak binanın yıkımını yaptığı bildiriliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.