Hava Durumu

Yoldaş Bursalılar

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2015 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2015 08:23
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılına ait toplam maliyeti 368 milyon lira olan 58 eserin açılışını yapmak üzere dün Bursa’daydı.
Cumhurbaşkanı’nın, kentimizi ziyaretinde en çok merak edilen yönü cuma namazı sonrası Atatürk Caddesi’nde yapacağı mitingdi.
Cumhurbaşkanı’nın Heykel’de halk buluşmasına dün ilk kez tanık olduk.
Hatta dünkü yazımızda bu sütunlardan sitem de ettik, şehrin göbeğinde miting mi yapılırmış diye.
Gördük ki, yapılıyormuş!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingine Bursa’nın düşman işgalinden bugüne değin gelinen noktayı özetleyerek başladı.
Ardından da Bursa’nın kendisi için neden önemli olduğunu ve her zaman başkentlik sıfatına yaraşır bir duruş içinde olan Bursalıların bu uğurda kendisine her döneminde yoldaşlık ettiğini şu sözlerle ifade etti:
“Ülkeme, milletime hizmet mücadelesine başladığımdan beri Bursa hep yanımızdaydı. Başbakan oldum, Cumhurbaşkanı oldum Bursa yüzde 55 oy ile yine yanımızda oldu. Bu yoldaşlık, bu dayanışma inşallah devam edip gidecek ben buna inanıyorum”
Erdoğan, Bursa’nın İstiklal Savaşı döneminde işgal edilince TBMM kürsüsüne kara bir örtü serildiğini ve kent düşman işgalinden kurtulunca kara örtünün kaldırıldığı vurgusunu acaba niçin yapmıştı?
Kanımca, Türkiye’yi AK Parti hükümeti dönemi öncesini İstiklal Savaşı yıllarına benzetip, haziran ayında yapılacak seçimlerde 400 milletvekili çıkarmaları durumunda ülkenin üzerindeki kara örtünün kalkacağını ima etti.
Bunun için de yeni Türkiye’nin kilidini İstiklal Savaşı döneminde olduğu gibi Bursa’nın açacağı vurgusu önemliydi.
Öyle ki, ülkenin şu anda en önemli sorununu çözüm sürecinin tamamlanması olarak gösteren Cumhurbaşkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden bu yana savunduğu başkanlık sistemi için gelişmiş ülkelerden örnekler verdi.
ABD, Rusya, Arjantin, Meksika gibi ülkelerin kalkınmışlığının başkanlık sistemiyle başladığını belirten Erdoğan, bu yönde kendisini siyaset yapmakla eleştiren muhalefete de gönderme yaptı.
“Ben siyaset yapmıyorum. Ülkemin istikbaline yönelik kanaatlerimi söylüyorum. Bu mesele, düşmanımın düşmanı dostumdur meselesi değil. Bu mesele ülke meselesidir”
Erdoğan’ın bir saate yakın konuşmasında özetle bunlar vardı.
Ama yine de bizim aklımızda kalan ise Atatürk Caddesi’nin tarihi bir gün yaşamasıydı.

2023,2053 ve 2073 için

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin, ekonomisi en iyi ülkeler arasında olabilmesi için başkanlık sisteminin şart olduğunu söylüyor.
Bunun gerçekleşebilmesi için de yapılacak seçimlerde AK Parti’nin 400 milletvekili sayısına ulaşması gerekiyor.
Peki bu olabilir mi?
Bugün için bunu kestirmek zor.
2023 ile başlayıp, 2053 ve 2073 hedefini yeni Türkiye çatısı altında ancak bu yöntemle olabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemine karşı çıkanları dünyaya at gözlüğüyle bakmakla eleştirdi

Orhaneli’de hem şenlik hem de çalıştay

Türkiye’deki Yörük-Türkmen dernek, federasyon ve konfederasyonlarının bir araya gelmesiyle üç yıl önce Bursa’da kurulan ve genel başkanlığını Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun üstlendiği Türkiye Yörük Türkmen Birliği, yarın ilk çalıştayını Orhaneli’de düzenleyecek.
Türkiye genelinde 3 konfederasyon, 21 federasyon, 183 dernek ve 55 ilde örgütlü bulunan Yörük-Türkmen camiası, hatırlanacağı gibi ilk birlikteliğini 2012 nevruz kutlamalarında Bursa’da gerçekleştirmişti.
Ve o etkinliğin ardından Yörük Türkmen Birliği’nin kurulmasına karar verilmişti.
Bugün ve yarın Orhaneli’de düzenlenecek çalıştay değişik üniversitelerden akademisyenlerin de katılımıyla gerçekleşecek.
Kısacası hafta sonu Orhaneli’de hem şenlik hem de çalıştay var.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.