Hava Durumu

Yıllardır konuşuluyor ama kimse cesaret edemiyordu

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2016 05:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 05:04
Büyükşehir Yasası’yla Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarına dahil olan deniz sahillerinde, yıllardır konuşulan ancak siyasi menfaatler nedeniyle uygulanmayan çay bahçeleri için tahliye kararı çıkarıldı.
İlk uygulamaya Gemlik’ten başlanacak.
Büyükşehir Belediyesi, Gemlik şehir merkezinde denize kıyı Milton, Mert, Beyza, Dilek ve Grup çay bahçelerinin geçmişte sahibi konumundaki Mal Müdürlüğü’ne yazı göndererek buraların 20 gün içinde boşaltılması talebinde bulundu.
Mal Müdürlüğü de bugüne kadar ecrimisil yani işgaliye bedeli aldığı çay bahçelerine tahliye yazıları gönderdi.
Gerekçesi açık, yasal olmayıp Kıyı Kenar ve İmar Kanunu’na aykırı olması.
Daha da önemlisi maalesef bina ruhsatlarının hiç olmayışı.
Aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi’nin tahliye kararı aldığı diğer bir yer de Gemlik’in Kumla Mahallesi.
Gemlik Belediyesi’ne ait tatil beldesi Kumla’daki Çınaraltı, Akarsu, Yalı, Grup, Hakan, Damla, Şelale ve Dinçer çay bahçelerinin de aynı kanun kapsamının yanı sıra görüntü bozukluğu ve plajı daralttıkları gerekçeleriyle tahliye edilmesi istendi.
Gemlik’teki işletmelere tahliye yazıları ulaştı.
Kumla’dakilere ise hafta içinde tebliğ edilecek.
Büyükşehir Belediyesi’nin, “Bugüne kadar göz yumulmuş olan yasalara aykırı bu çay bahçelerini yasal hale getireceğiz” diyerek tahliye istemesi çok doğru bir karardır.
Çünkü halkın paralarıyla milyonlarca lira yatırım yapılan sahil bölgelerinin rantından yasal olmayan üç-beş işletme değil halk yararlanmalıdır.
Çay bahçelerinin yıkılmasıyla birlikte deniz sahiline Kıyı Kenar Kanunu’nda belirtildiği gibi her biri altı metrekareyi aşmayacak şekilde butik çay bahçeleri daha doğrusu hizmet alanları yapılacak.

Şimdi sıra Gemlik Belediyesi’nde

Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yıllardır göremediği yatırımları almaya devam eden Kumlalılar hizmetlerden memnun.
Ancak her fırsatta sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’ne atan Gemlik Belediyesi, Kumla’daki bazı esnafların yasal olmadığı halde dükkanlarının önüne çıkma yaparak işyerlerine dahil etmesine göz yumduğu halka ait yol işgallerini kaldırma cesaretini gösterebilecek mi merak ediyorum doğrusu…

En önemli sorun en sona bırakılıyor

Yazımıza Gemlik’ten başladık Gemlik’le devam ediyoruz.
Gemlik’te Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sorumluluk alanlarında görev yapan zabıta için bir hizmet binası yok.
Her gün şehir merkezinden gelen Büyükşehir zabıta ekiplerinin irtibat yerleri olmayışı vatandaşın zabıtaya ulaşması açısından da problem oluşturmakta.
Aynı şekilde Kumla’ya da zabıta noktası şarttır.

Yenişehir hep gündemde

Yetiştirdiği sebze ve meyveleri, havaalanı, hızlı tren ve yapılacak olan Otomotiv Test Merkezi ile şehrimizin Anadolu ve dünyaya açılan kapısı olma niteliğini kazanacak Yenişehir’de arsa ve konut fiyatları ciddi anlamda değer kazanmış durumda.
İlçeye her gün değişik şirketler adına gelen gayrimenkul danışmanları yer almak için arayış içindelermiş.
Naçizane fikrimiz, satmayı düşündüğünüz toprağınızı Otomotiv Test Merkezi yapımına kadar bekletmeniz menfaatinize olacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.