Hava Durumu

Yıldırım başarırsa Bursa başarır

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2017 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 04:50

Yıldırım'da bugün karşımıza çıkan sorunun altında yatan asıl gerçek; geçmişte iş başına gelen bazı siyasilerin şehri değil de kendi siyasi geleceklerini düşünerek göz yumdukları kaçak ve çarpık yapılaşmanın bugün büyük bir toplumsal sorun olarak karşımıza çıkmasıdır.
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile birlikte önemli değişim ve dönüşüm hamlelerine imza atan ilçe, gelecekte herkesin yaşamak istediği yer haline gelecektir.
Bu öngörülerimin hayal olduğunu düşünebilirsiniz ama hayal edebilmek bile hedefe gidilen doğru yolda olduğunuz anlamına gelir.
Yıldırım'da oturanların şehirde yaşadığını hissettirecek
Yıldırım Belediyesi'nin 22 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projeleri hayata geçmeye başladığında, ilçenin makus talihi de değişecektir.
Eğer kentsel dönüşüme giden yola, hizmet sıralamasında Başkan Edebali öncelik vermemiş olsaydı sonraki yıllarda sorun daha da büyüyerek karşımıza çıkacaktı.
Başkan Edebali'nin inşaat mühendisi olması dolayısıyla da teknik bilgilere hakim olması Yıldırım için en önemli şanstır.
Şayet Yıldırım'da yaşıyorsanız, bu aktardıklarıma inanmakta tereddüt ediyorsanız size önerim şudur.
Mutlaka Yıldırım Belediyesi'nin hemen yanındaki Yıldırım Belediyesi Kentsel Planlama ve Gelişim Merkezi'ne gitmelisiniz.
Başkanın konuğu olarak dün buradaydık.
Merkezin içinde Yıldırım'ın kaderini değiştirecek kentsel dönüşüm kapsamına alınmış mahallelerin maketleri sergileniyor.
"Maket yapmak kolay, önemli olan gerçeğini yapabilmek" diyorsanız temmuz ayında tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek Mevlana Mahallesi'ndeki 850 konut bu konuda karar vermenize yardımcı olacaktır.
Ama dedik ya, önemli olan bir şekilde bir yerlerden başlanmasıdır.
Görünen o ki; kentsel dönüşümü Yıldırım'ın başarması durumunda Bursa da başarmış olacaktır.

Şeref tribününde neler oldu

Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması oynanırken saha içinde yaşanan çirkinlikler ne yazık ki şeref tribününde de yaşandı.
Beşiktaş Yönetim Kurulu kafilesiyle şeref tribününe giriş yapan Fikret Orman'a yakınlığıyla bilinen Azeri işadamı Mübariz Mansimov ile Bursasporlu taraflar arasında itiş kakışa varan tartışma dakikalarca sürdü.
Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu dahi işadamını sakinleştiremeyince şeref tribününe polis çağrıldı.
Şeref tribününü ikiye ayıran bölüme polisler yerleştirilerek koridor oluşturuldu.
Pazartesi akşamı bugüne kadar hiç tanık olmadığımız polislerin müdahale ettiği şeref tribünündeki olup bitenler, Vali İzzettin Küçük'ün hemen arkasında yaşandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.