Hava Durumu

Yeter ki, siz yeşil alan oluşturmak isteyin

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2015 12:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 12:56
İnegöl’de Büyükşehir Yasası’yla kapatılıp mahalle statüsüne geçirilen eski beldelerdeki vahşi depolama alanları yeşil alana  dönüştürülüyor.
İlk olarak Cerrah Mahallesi’nde yapılan dönüşümün ardından şimdi de Yenice Mahallesi’nde de benzer çalışmalar sürüyor.
Yıllardır vahşi çöp depolama alanları olarak kullanılan çöp toplama alanlarına pis kokudan çevresine dahi yaklaşılamayan buraların yeşil alanlara dönüştürülmesi açısından önemlidir.
Dönüşümün bir diğer önemi de çevre sağlığının korunması ve atıkların doğaya verdiği zararın ortadan kaldırılmasıdır.
Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmaları kapsamında süren Yenice’deki çöplük alanı 20 yıl önce açılmış ve bu alana rehabilitasyon çalışmaları başlayana kadar 80 bin metreküp çöp dökülmüş.
Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği ve 15 bin metrekarelik çöp toplama alanındaki çöplerin nisan ayında başlayan tahliye işlemiyle Yeniyörük Mahallesi’ndeki düzenli depolama alanına taşınmış.
Daha sonra yeşil alana dönüştürülmek üzere katı atığın tesviye işlemleri yapılarak sahanın üstü toprak ile kapatılmış.
Çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı uygun noktalara yerleştirilen gaz bacaları ile kontrol altına alınmış.
Ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi için etrafı tel çit ile çevrilmiş.
Böylece yıllardır vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan bölge tekrar doğaya kazandırılmış olacak.
Yenice’de bulunan eski çöp depolama alanında çalışmaların tamamlanmasının ardından Kurşunlu ve Tahtaköprü mahallelerindeki düzensiz çöp depolama alanlarının da aynı şekilde doğaya zarar vermesinin engellenmesi planlanıyor.
Bu çalışmalar gösteriyor ki, başta yerel yönetimleri yeter ki daha fazla yeşil alan oluşturmak istesinler.
Çöplük dahi istendiğinde yeşil alana dönüştürülebiliyor.

Kadın girişimciler Orhangazi’de buluştu

Bursa Kadın Girişimcileri Kurulu (KGK) Başkanı Nurcan Özdemir başkanlığında her ay bir ilçede toplanarak bölgenin sorunlarını tartışan kadın girişimciler temmuz ayı toplantısını Orhangazi’de yaptı.
Orhangazi TSO Kadın Girişimciler Temsilcisi Kıymet Aydın ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Kadınlara fırsat tanındığında kendi ayakları üzerinde durabilmesinin mümkün olduğunu, onları cesaretlendirerek iş hayatına katılımların daha da fazla artmasını sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirten Orhangazi KGK Temsilcisi Kıymet Aydın, ilçedeki pek çok girişimci kadının iş hayatına girmesini desteklediklerini katılımcılara anlatmış.
Ekonomik imkan verildiğinde kadınların iş hayatında daha fazla yer alarak ekonomiyi canlandırdığının aslında en güzel örneğidir Kadın Girişimcileri Kurulu’nun bu çalışmaları.

Maksatlı çıkarılıyor

Geçmişte Avrupa’nın en modern genelevlerinin belediyece yapılıp işletmeye verilmesi hep tartışma konusu oldu.
Gelen baskılar üzerine işletmeciyle belediye arasında uzun süre mahkeme davalarının ardından nihayet kapatıldı.
Sizlerin de dikkatinizi çekmiş olabilir ki, konu bir süredir yine gündemde. 
Bursa’ya genelev yapılacağına ilişkin.
Afaki de olsa halk arasında kulaktan kulağa dolaşan fısıltı, Büyükşehir Belediyesi’nin kulağına kadar gitmiş olacak ki geçenlerde kamuoyuna bir açıklama yapıldı.
“Bursa’ya genelev yapılacağı iddiaları Büyükşehir Belediyesi’nin bilgisi dışında gelişirken, böyle bir yatırıma belediyece müsaade edilmesinin söz konusu olunmayacağı gibi herhangi bir başvuru yapılmamış olup başvuru gelmesi halinde de izin verilmesi mümkün değildir” şeklinde      duyuruldu.
Konuyu maksatlı çıkararak kamuoyunda nabız yoklayan bu kişilere Büyükşehir Belediyesi’nin bu açıklamasıyla mesele bir daha açılmamak üzere böylece kapanmıştır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.