Hava Durumu

Yenişehirli hayırseverler ilçeniz için bu görev sizin

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2015 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2015 08:18
Uludağ Üniversitesi’nin iki ilçenin dışında kalan diğer ilçelerde meslek yüksekokulları bulunuyor.
Bunlardan biri de Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’dur.
7 ayrı branşta bin öğrencinin eğitim gördüğü MYO’nun Müdürü Dr. Serhat Ayas, eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla laboratuvar, atölye ve çalışma alanlarının oluşturulabilmesi için yeni öğretim binasına gerek duyulduğunu bunun için de kamuoyundan yardım beklediklerini açıklamış.
Müdür Bey, ilçe halkından maddi yardım istemelerinin gerekçesini bakın şu sözlerle ifade etmiş:
“Hedefimiz şudur”
Diyerek başlayan açıklama şöyle devam ediyor:
“Öncelikle yüksekokulumuzdaki öğrenci potansiyelini binden iki binlere çıkarmak, sonrasında Yenişehir’imize fakültelerin hatta üniversitelerin gelmesini sağlamaktır. Sonuç olarak yüksekokul çıtasını, üniversiteye yükseltmek suretiyle Yenişehir’imizi örnek bir eğitim bölgesi haline getirmektir. Üniversitelerin bacasız sanayi olarak tanımlandığı düşünülürse, üniversitenin ve yüksekokulun yöre ekonomisine ciddi anlamda ekonomik katkı yanında sosyal ve kültürel destek sağlayacaktır”
Hiç şüphe yok ki, Yenişehir gelecekte adından sıkça söz ettirecektir.
Zira, hızlı tren, uluslararası havaalanı, Otomotiv Test Merkezi, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve tarımıyla yükselişe geçecek ilçenin aynı minvalde eğitim kalitesinin de artması için MYO Müdürü Serhat Ayas’ın bu talebi mutlaka karşılık bulmalıdır.

Toktaş, Gemlik’ten destek istedi

Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı Hasan Toktaş  partisinin ilçe yöneticileriyle birlikte Gemlik Esnaf Sanatkarlar Odası yönetim kurulunu ziyaret etmiş.
Daha sonra Balıkpazarı Semti’nde vatandaşlara hitaben konuşma yapan 
Toktaş, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik problemlerinin çözümüne ilişkin partisinin yaptığı çalışmaları anlatarak Gemlikliler’den 1 Kasım da tercihlerini MHP’den yana kullanmalarını istemiş.

“Benim yoğurt yiyişim böyle”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bir süredir devam ettiği esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.
İlk olarak Güzelyalı, Tirilye ve Mürsel mahallelerini ziyaret eden Türkyılmaz, buralarda vatandaşın istek ve taleplerini dinliyor.
Benim yoğurt yiyişim böyle der gibi “Benim belediyecilik anlayışım budur” diyen Türkyılmaz, sorunlara yerinde çözüm aramanın vatandaşı memnun ettiğini söylüyor.

Gürsu=Deveci armudu

Gürsu Belediyesi, ilçesinde yetiştirilen Deveci armudunun tanıtımı amaçlı “2. Gürsu Deveci Armudu Şenliği Uluslararası Tarım Paneli” düzenliyor.
20-22 Ekim 2015 tarihleri arasında Kumlukalan Mahallesi, Uludağ Üniversitesi ve Orhangazi Parkı’nda sürdürülecek etkinlik kapsamında Deveci armudu tanıtılacak. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, herkesi festivale davet ediyor.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.