Hava Durumu

Yenişehir Havaalanı uçtu gidiyor, tutabilene aşkolsun

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2015 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2015 08:05
Önce Trabzon ardından Erzurum sonrasında Diyarbakır derken şimdi de Muş ve Ankara seferleri başlıyor.
Çeşitli bahanelerle bir yıl önce tarifeli seferlere Yenişehir Uluslararası Havaalanı kapatılınca Bursalılar Sabiha Gökçen ya da İstanbul Atatürk Havaalanı’nı kullanmaya başlamışlardı.
Bu mecburiyet yüzünden bir saatlik uçuş için altı saat önceden Bursa’dan yola çıkmak ve aynı şekilde dönmek artık çekilecek bir çile olmaktan çıkmış eziyete dönmüştü.
Yapılacak tek şey vardı o da Yenişehir Havaalanı’nın yeniden belli başlı kentlere uçuşlara açılmasıydı.
Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri neticesi geçtiğimiz günlerde haftanın üç günü olmak üzere Türk Hava Yolları’nın alt kuruluşu olan Anadolujet tarafından Trabzon ve Erzurum seferleri başlatılmıştı.
Bu iki ilimize başlatılan gidiş-dönüş seferlerinde yüzde yüz doluluk oranıyla seferlerin karşılık bulması üzerine Türk Hava Yolları yetkililerini cesaretlendirmiş olacak ki, 23 Mayıs itibarıyla da cumartesi ve pazartesi olmak üzere haftada iki gün Diyarbakır uçuşlarına başlanmasına kararı verildi.
Dün aktarılan bilgiye göre de 26 Mayıs tarihinden başlanmak üzere salı ve pazar günleri Muş’a seferler başlatacak olan Anadolujet, bir jest daha yaparak önümüzdeki haftadan itibaren haftanın yedi günü Yenişehir-Ankara ve Ankara-Yenişehir seferlerinin başlatılacağı duyurusu yapıldı.
Aman nazar değmesin diyerek katkı koyan herkese Bursa adına teşekkür ederiz.

Harmancık’a gitmeniz için işte size sebep

Pek çoğumuz Harmancık’ın Bursa’nın dört dağ ilçesinden biri olduğunu bilmiyordur.
Pek yadırganacak bir durum da değil aslında bu.
Çünkü, kentimizin güneydeki en uç ve en uzak ilçesidir burası.
İşte size Harmancık’a gitmenize hatta burada doğayla baş başa konaklamanız için fırsat sunuluyor.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) 1 milyon lira hibe desteğiyle ve Harmancık Belediyesi’nin de kısıtlı bütçesine rağmen destekleriyle hayat bulan Eko Turizm Tesisleri’nin yarın açılışı yapılacak.
Bölgenin güzelliklerini misafirlerine cömertçe sunulacak olan ahşaptan yapılmış 14 bungalov ev ile bir restoranın bulunduğu tesisin ilçe turizmine katkısı önemli ölçüde olacaktır.
Aynı zamanda değişik branşlarda spor aktivitelerinin yapılmasına imkan sunacak bu tesis Harmancık’ın diğer güzelliklerini de görüp tanımanız için bir fırsat olacaktır kanısındayım.

Hep böyle olur seçim önceleri

Bir süredir devam eden yatırımlar vatandaşın dikkatini çekmek için ya temel atılması ya da hizmete sokulması muhtemel tesisler seçim öncesi hız kazanır.
Malum seçim arifesinde olduğumuz şu günlerde şehrin dört bir köşesinde açılışlar, temel atmalar yoğunlukta.
İşte bunlardan bir tanesi de Yenişehir Huzurevi’dir.
Uzunca bir süredir yapımı devam eden huzurevi inşaatı geçtiğimiz günlerde tamamlanmış ve iç dekorasyonu bitirilmişti.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla misafirlerine kapılarını açacağını belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, 15 Mayıs tarihinde faaliyete geçecek Yenişehir Huzurevi, ihtiyaç sahibi yaşlılarımızın, huzurlu bir ortamda hayatlarını devam ettirebilmeleri için gerekli tüm imkanların sağlandığı, teknolojik donanımı ve yaşam alanlarıyla bölgenin en iyileri arasında yerini alacağını belirtiyor.
Bu da, seçimlere kadar açılış ve temel atmalara ve açılış törenlerine tanık olacağız anlamına geliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.