Hava Durumu

Yenişehir’e dördüncü etap müjdesi

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2016 06:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 06:37
Yenişehir’in yakın gelecekte büyük yatırımların merkezi olacağı bir gerçek.
Son yıllarda devlet yatırım planlamalarıyla Türkiye’nin dikkatini çeken Yenişehir, kentimizin son yıllarda Karacabey ile birlikte en hızlı gelişim gösteren ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor.
Hal böyle olunca da stratejik anlamda öneme sahip ilçede ciddi anlamda konut ihtiyacı talebi oluşmuş.
Yenişehir’in modern ve çağdaş yaşamın tüm gereksinimlerinin altyapısının TOKİ konutlarının yapılmasıyla sağlandığı İznik yolundaki bölgeye özellikle konut yapı kooperatiflerinin ilgisi her geçen gün artıyor.
Belediye eski Başkanı Bülent Hamdi Cingil dönemini kapsayan son 8 yılda, 740 adet birinci etap, 168 adet ikinci etap ve 216 adet üçüncü etap sosyal konut projesiyle toplam bin 124 adet TOKİ marifetiyle konut yapıldı ilçeye.
Üç etaptan oluşan bin 124 konuta rağmen Yenişehirli vatandaşlardan TOKİ’den dördüncü etap yapımı için yoğun bir talep var.
Konut talebi ihtiyacının iletildiği AK Parti bölge Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir’e ne kadar gerekiyorsa TOKİ aracılığıyla yapılabileceğini söylemiş.
Ancak bu konuda en önemli sorunun arsa için Yenişehir Belediyesi’nin yer göstermesi gerekliliğine vurgu yapmış.
Konuyu sorduğumuz Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, benzer taleplerin kendilerine ulaştığını söylüyor.
Çelik, bu doğrultuda belediye meclisi olarak arsa üretme çalışmalarının sürdüğünü arsa işinin çözümlenmesinin ardından TOKİ’ye yer tahsis edeceklerini belirtiyor.
Bu da, pek yakında TOKİ Yenişehir’de dördüncü etap konut yapımına başlayacak demektir.

Kumla’ya çekidüzen geliyor


Büyükşehir Yasası’yla kentimizdeki sahil zabıta hizmetleri Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiştir.
Bu sebeple Gemlik Kumla tatil bölgesinin sahil şeridini oluşturan Abdullah Aslan Caddesi’nde bundan böyle Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı hizmet verecek.
Doğru bir uygulama olacağı kanısındayım.
Bundan böyle Kumla’da bazılarının değil kanunların dediği olacak demektir.

Gemlik halkının beklentisi yüksek


Deprem korkusundan uzak, güvenli yapılara ihtiyaç duyulduğu ilçede Gemlik Belediyesi’nin kurduğu Gemlik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 940 konutluk projesinde ihale aşamasına gelindi.
17 bin konut müracaatına kayıtsız kalmak istemeyen Gemlik Belediyesi, kurulan şirketin irtibat bürosunu açarak vatandaşları toplu konut konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Gürsu adrenalin sporları merkezi oluyor


Gürsu Belediyesi, ilçenin sahip olduğu potansiyeli değerlendirerek alternatif turizmin gelişimini sağlamak adına adrenalin sporları merkezi projesini hayata geçiriyor.
500 bin lira maliyetinin 385 bin lirası (BEBKA) tarafında hibe verilecek proje kapsamında, Ericek Göleti çevresine yapılacak tesis sayesinde Gürsu’nun adrenalin sporlarında Bursa’nın en önemli merkezi olması hedefleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.