Hava Durumu

"Yenişehir'de işsiz kimse kalmayacak"

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2017 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2017 08:09

Bursa'nın gelecek vadeden ilçelerinden biri de Yenişehir'dir.
Geçmişte Yenişehir dendiğinde akıllara gelen tek şey topraklarında yetişen sivri biberdir.
Şu bir gerçek ki, son on yılda devlet yatırımları başta olmak üzere adından en çok söz ettiren ilçemiz Yenişehir olmuştur.
İlçenin bugüne kadar yüzüne bile bakılmayan hatta yılda bir mahsul alınması dışında ekim yapılmayan arazileri müthiş değer kazanmış durumda.
Emlak yatırımcılarının bir anda gözdesi haline gelen ilçede şu an itibarıyla yüzün üzerinde gayrimenkul danışmanlığı adı altında emlak satış ofisi açılmış.
Bazı araziler ikinci, üçüncü kez el değiştirmiş bile.
Bunlara sebep geçmişte sadece tarımla anılan Yenişehir'de önce havaalanı aktif hale getirildi.
Ardından Avrupa'nın en büyük şişe ve cam fabrikası kuruldu.
Şimdi de Otomobil Test Merkezi'nin de bu ilçeye yapılacak olması, hızlı trenin bir istasyonunun yine Yenişehir'de konuşlandırılacak olması, yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Yenişehir Ovası'na adeta can verecek olan Boğazköy Barajı'nın hizmete girmesi, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin önündeki engellerin aşılıp tarla vasfındaki toprakların sanayi imarlı hale dönüşmesi, yine 200 yataklı devlet hastanesinin inşaatına başlanması, İznik yolunda her geçen gün yenilerinin yükseldiği modern konutların ilgi görmesi ilçenin kaderini değiştiren etkenler olmuştur.
Bunları niçin yazdığımı, dilerseniz Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik'in belediye meclisi konuşmasındaki sözlerini özetle aktararak açıklamak istiyorum.
"Yatırımcıları Yenişehir'e çekmek için belirli bölgelerdeki toprak sahipleriyle görüşerek, belediye içinde bir birim kurduk. Bugüne kadar ciddi sayılabilecek 8 kurumsal firma ile temasa geçerek ilçemize yatırım yapmaları hususunda mutabakata vardık. Bu yıl içinde, bu sanayi tesislerinin temel atmalarını bekliyoruz. Bizleri en çok sevindiren gelişme ise bu sanayi tesisleri faaliyete geçtiğinde 10 bin gencimiz iş sahibi olacaktır"
Ülkenin ekonomik durumu ortadayken böylesi bir durumdan söz etmek gerçekten de yürek ister diyerek neden olmasın diyorum.
Zira bunun en güzel örneği İnegöl değil midir?

Kestel tanıtım günleri başlıyor

Kestel Belediyesi'nin ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerine dikkati çekmek için düzenlediği Kestel Tanıtım Sergisi yarın saat 11:00'de Ördekli Kültür Merkezi'nde başlayacak.
Belediye Başkanı Yener Acar, 15-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan su, tarih ve fidancılığı ile bazı köylerinin kültürel özelliklerinin görsel olarak sergileneceği ilçenin tanıtım organizasyonuna Kestel'i daha yakından tanımak isteyen herkesi davet ediyor.

Orhangazi böyle de güzel

İlçenin eski kaymakamlık lojmanı bölgesine yapılan döner kavşağın çevre düzenlemesiyle ortaya çıkan görüntü vatandaşlarca beğenilmiş.


İlçenin adını aldığı Gazi Orhan Bey'in at üzerindeki heykelinin konulduğu kavşağın üç köşesinde ay yıldız ile Osmanlı tuğrasının görseli buradan geçen herkesin dikkatini çekiyor.
Özellikle de değişik renkte ışıkların da yansıtıldığı heykelin gece görüntüsü görülmeye değer.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.