Hava Durumu

Yenişehir’de 20 yıllık hayal gerçek oluyor

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2016 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 07:38
Yapımına 1996 yılında başlanan ve o günden bugüne 8 hükümet gören Yenişehir Boğazköy Barajı, nihayet bu yaz tam kapasiteli olarak hizmet vermeye başlayacak.
Çok iyi hatırlıyorum…
Bunca yıl süresince her seçim öncesi Yenişehir’e ya da İnegöl’e gelen siyasetçilerin verdiği vaatlerin başında Boğazköy Barajı inşaatının tamamlanması gelirdi.
Yüzde 70’i çiftçilikle geçinen bölge halkı her fırsatta barajın bitirilmesine yönelik isteklerini siyasetçilere iletmişler ancak aldıkları sözlerin hepsi havada kalmıştır.
Seversiniz ya da sevmezsiniz ama ortada bir gerçek var...
AK Parti hükümetiyle inşaatına kalındığı yerden başlanan barajın iki yıl önce suyu tutacak set duvarı tamamlanmış ardından da altyapısı için baraj içinde kalan alanın yeraltına yüzlerce metre boru ve isale hatları döşenmişti.
Hatta geçtiğimiz yıldan itibaren elektrik enerjisi üretimine başlanan baraj ile bu yaz tam kapasiteli olarak bölge çiftçisinin hayali gerçeğe dönüşerek hizmet etmeye başlayacak.
İnegöl ilçesi sınırlarında kalmasına rağmen bölgenin coğrafi konumu nedeniyle ülkemizin en büyük tarım ovalarından Yenişehir Ovası’nın 150 bin dekarlık alanına hayat verecek olan Boğazköy Barajı 350 milyon liraya mal olmuş.
Bölge insanının hayallerini gerçeğe dönüştürecek projenin hayata geçmesiyle birlikte çiftçinin geliri artacak bölge ekonomisi büyüyerek gelişecektir.
AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, dev projeyle 177 bin dekarlık alana sahip Boğazköy Barajı’nın faaliyete geçmesiyle Yenişehir Ovası’nın topraklarından bereket fışkıracağını söylüyor.

Yoksula 14 milyon lira yardım


Kentimiz ilçeleri arasında yaşayanların ekonomik durumu iyi durumda olduğu ilçelerimizden bir tanesi de hiç şüphe yok ki, İnegöl’dür…
Aynı zamanda hayır, hasenat, yardım vs. gibi en çok yapan hayırsever vatandaşların da çoğunlukta olduğu ilçedir burası.
Ancak geçenlerde İnegöl Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2015 yılı içinde merkez kaynakları ve vakfın öz kaynaklarından 11 bin 825 haneye toplamda 14 milyon 95 bin lira tutarında ayni ve nakdi yardım yapıldığını açıkladı.
Bu da demek oluyor ki, İnegöl’de ne kadar zengin varsa o kadar da yoksul vardır.

Yenişehir’e önemli proje


Yenişehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Sosyal Yaşam Merkezi Projesi’nde ihale aşamasına gelindi.
Eski garajın olduğu bölgede hayata geçirilecek olan proje sayesinde bölgenin canlanacağını kaydeden Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Sosyal Yaşam Merkezi Projesi içinde 300 araç kapasiteli kapalı otopark, kapalı pazar alanı vatandaşların ve esnaf odalarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik dükkanlar,2 bin 300 kişilik 2 adet çok amaçlı salon, idari ofisler ve ortak kullanım alanları bulunacağını duyurdu.
Bu proje sayesinde ilçenin önemli bir eksiği karşılanmış olacak..

“Kötü karneye de iyi yaklaşın!”


Uzmanlar bugün okulların sömestr tatiline girmesiyle birlikte karne heyecanının öğrenci ve velilerde kabusa dönüşmemesi uyarılarında bulunmuş.
Her karne döneminde olduğu gibi bu karne döneminde de üzülen öğrencilerin olacağını söyleyen Uzman Klinik Psikolog Dilek Kaymak Kısaer, yaşanacak bu hayal kırıklığı karşısında ailelerin sergilemesi gereken tutuma dikkati çekerek, sonuç ne olursa olsun çözümün karşılıklı diyalog kurularak halledilmesi konusunda uyarıyor. Biz de bu konuda velilere hatırlatma yapmış olalım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.