Hava Durumu

Yeni rektörümüz Yusuf Ulcay mı?

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2015 06:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2015 06:55
Bursa’da siyasetin yoğun gündemi arasında Uludağ Üniversitesi yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni rektörün kim olacağını belirleyeceği ismi açıklamasını merakla bekliyor.
Bilindiği gibi bu konuda Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) iki isim sunulmuştu.
Bu isimler mevcut rektör Prof. Dr. Kamil Dilek diğeri de Tekstil ve Makine Mühendisi Prof. Dr. Yusuf Ulcay.
Geçtiğimiz günlerde YÖK’ün Cumhurbaşkanı’na Yusuf Ulcay ismini sunduğu öğrenilmişti.
Bünyesinde 13 fakültesi, 16 meslek yüksekokulu, 2500 akademisyen, 4 enstitü ile 56 bin öğrencisi bulunan Uludağ Üniversitesi’ne kimin rektör olacağı elbette kentimiz için önemliydi.
Ancak, siyaset gündeminin haziran seçimlerine adapte olması bu beklentiyi gölgede bırakmıştır.
Sessiz sedasız geçtiğimiz ay Uludağ Üniversitesi’nde öğretim üyeleri arasında kimin yeni rektör olarak görmek istediklerine ilişkin 
yapılan seçimde Kamil Dilek, Yusuf Ulcay’a göre daha fazla oy farkıyla çıkmıştı.
Seçim sonuçlarına rağmen YÖK Başkanı Yekta Saraç, tercihini Prof. Dr Yusuf Ulcay’dan yana kullandığını Saray’a da bildirmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu doğrultuda Uludağ Üniversitesi’nin yeni rektörünün Yusuf Ulcay olduğuna ilişkin onayı verdiği konuşuluyor.
Ancak bu hususta halen resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır.
Bu arada Rektör Kamil Dilek’in üç yıllık görev süresi 22 Mart’ta tamamlanmasına rağmen yerine atanacak ismin halen açıklanmamasının gerekçesi olarak Cumhurbaşkanı tarafından atandığı bazı kaynaklarca dillendirilen Yusuf Ulcay isminin hafta sonuna kadar açıklanacağı belirtiliyor.
Şehrimizin gururu Uludağ Üniversitesi’nin ilk üç mezunundan biri ve Bursa doğumlu olması nedeniyle Ulcay’ın tanınırlığı bir hayli yüksek...
Geçenlerde ziyaretimize geldiğindeki sohbetimizde bilgi ve tecrübesinin mezunu olduğu Uludağ Üniversitesi’nin rektörlüğünü yapabilecek düzeyde olduğunu düşündüğümüz Yusuf Ulcay, hedefinin üniversiteyi ülkemizin ilk on üniversitesi arasına sokmak olduğunu söylemişti.
Kentimizin üst düzey yöneticisi ve işadamlarından bazı isimlerin atanacak yeni rektörün Yusuf Ulcay olması yönünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü de belirtiliyor.
Bu arada, rektör atamalarının da siyasi bir karar olduğunu aktarmış olalım.

FESTİVAL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Gemlik ilçemizin dünya markası olarak öne çıkan ürünü hiç şüphe yok ki, zeytinidir.
Bölgesinde yetişen ve Gemlik tipi zeytiniyle ün yapan bu ilçemiz şimdi de bunu festivalle taçlandırmak istiyor.
Ekim ayının son haftasında yapılması düşünülen Gemlik Zeytin Festivali için ilçedeki kurumların, odaların ve belediyeden oluşan çalışma grubu çalışmalarına başlamış durumda.
Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim’in koordinatörlüğünde geçtiğimiz günlerde bir araya gelen çalışma grubu, ülkemizde ve dünyada yapılan benzer festivalleri değerlendirmiş.
Ayrıca, zeytin ile ilgili resim ve fotoğraf yarışmaları, misafirlere zeytin bahçesinden zeytin toplatılması, zeytin ve zeytin ürünlerinden yapılacak figürler, açılacak stantların durumu, zeytin ile ilgili paneller düzenlenmesi, coğrafi işaret belgesinin tanıtılması gibi konular ana başlıklar halinde değerlendirilmiş.
Dünyada marka haline gelmiş Gemlik tipi zeytin için geleneksel hale getirilebilecek uluslararası bir festival Gemlik’e değer katacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.