Hava Durumu

Yeni hükümetin kaybedeni Bursa mı oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2016 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 07:33
Ahmet Davutoğlu’nun kendi isteği dışında bir kararla görevi bıraktığına dair sözlerinin altındaki gerekçeleri kadar yeni başbakanın kim olacağı geçen haftanın gündemi olmuştu ülkede.
Pazar günü kongre tahmin edilen sorunun yanıtı niteliğinde AK Parti Genel Başkanlığı’na Binali Yıldırım’ın seçilmesi aynı zamanda başbakan olmasıyla eşdeğerdi.
Bu kez de başbakanı belirlenen hükümetin yeni kabinesinde kimlerin kalacağı kimlerin gideceği merak konusu olmuştu ki, dokuz yeni isim ile dört bakanın da yerinin değiştirildiği 65. Hükümet’in onayını dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan alan Başbakan Yıldırım açıkladı.
Adeta baş döndüren gelişmelerin dün yaşandığı Ankara’ya biz kentimiz açısından bakacak olursak yeni kabineyle Bursa’nın kaybeden taraf olduğunu söyleyebiliriz.
Nitekim Bursa Milletvekili İçişleri Bakanı Efkan Ala görevinde kalırken Bursa Milletvekili Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yeni kabinenin dışında kalması hatta Merkez Yürütme Kurulu’na dahi (MYK) alınmaması ilginçtir.
Müezzinoğlu’nun yerine bu görevi daha önce üç kez üstlenmiş olan Erzurum Milletvekili eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ getirildi.
Bursalı siyasetçi Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevinde kaldı.
Böylece eski kabinede TBMM’de bakanlık düzeyinde iki isimle temsil edilen Bursa yeni kabinede bir kayıp vermiştir.

Marmarabirlik’in reklam filmi

32 bin ortaklı dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi Marmarabirlik, ramazan ayında da iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.
Görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla İznik bölgesinde çekilmiş reklam filmi televizyon kanallarında izleyiciyle buluştu.
Sabahın erken saatlerinde horoz sesiyle güne başlayan üretici bir ailenin zeytin bahçesinde ürününü toplayıp akşam eve dönüşünü anlatan filmde birlik beraberlik vurgulanmak istenmiş.
Bence güzel olmuş.

İnegöl’de isim değişikliğine Valilik onayı

İnegöl Belediyesi’nin nisan ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelen, mahallelerin sınırları ile cadde ve sokak isimlerindeki değişikliklerin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Valilik de kararı onaylamış.
Buna göre Kemalpaşa Mahallesi’nin Ocakbaşı, Güleryüz, Kahya, Kuğulu Park Sokak ile Park Caddesi, Ahmet Türkel Çevre Yolu ile çevrili kısmı Kemalpaşa Mahallesi’nden ayrılarak Hamidiye Mahallesi’ne bağlanmış oldu.

Kaymakamlıktan alkol yasağı duyurusu

Gemlik Kaymakamlığı yaptığı duyuruyla açık alanlarda içki içilmesini yasaklamış.
Yapılan duyuruda şöyle deniliyor.
“4653 sayılı yasa kararıyla kamuya açık olan parklarda, meydanlarda, piknik/mesire alanlarında, yol kenarlarında, deniz kıyısında, liman ve barınaklarda, cadde/sokaklar ve köy meydanlarında, vatandaşın yararlandıkları su kaynakları başında, araç içerisinde alkollü içeceklerin içilmesi yasaklanmıştır. Yasaya uymayanlar kabahatler kanununca cezalandırılacaktır” deniliyor.
Bu uyarı adı üzerinde 04 Ekim 2013 gün ve 4356 sayılı yasadan ibaret olduğuna göre hiç gocunmaya gerek yok.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.