Hava Durumu

Yaşananlar kitap değil film olmalı

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2016 04:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2016 04:38
Bundan altı yıl önceydi.
FETÖ’nün astığım astık kestiğim kestik dediği günlerdi.
CHP’den Gemlik Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Güler, görev sürecinin henüz ilk yılı dolmamıştı ki, yolsuzluk iddialarıyla görevinden el çektirilmiş yerine dönemin AK Partili Meclis Üyesi Refik Yılmaz başkanvekilliğine getirilmişti.
Bu süreçte yaşananlar Türk siyasetinde ders niteliği taşıyabilecek insana “yok artık” dedirten bu gelişmeleri unutmak mümkün mü?
Menfaatlere, entrikalara devletin gücü de birleştirilerek başkanlık koltuğunun nasıl da el değiştirildiği bu süreçte yaşananlar kitap haline getirildi.
Devrik başkan Fatih Mehmet Güler, başından geçenleri kaleme aldığı kitabının ilkini CHP Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’a vermiş.
Ardından da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na takdim eden Güler, kitabının 21 Ocak tarihinde Gemlik’te düzenlenecek imza gününe de davet etmiş.
Kılıçdaroğlu da özel kalem müdürünü çağırarak ülke gündeminde önemli bir gelişme olmaması halinde 21 Ocak’ta Gemlik’te olunacak şekilde planlama yapılmasını istemiş.
Kılıçdaroğlu gelir mi, gelmez mi bilemeyiz ama şu bir gerçek, “Başkan Düşürüldü” isimli kitap Bursa siyaset hayatında herkesçe ilgi görecek ve okunacak kanısındayım.
Bizim de içeriğini merak ettiğimiz kitabın Gemlik halkı arasında yansıması bakalım ne şekilde olacak.
Bu arada şunu da hatırlatalım, Fatih Mehmet Güler’in görevden alınmasını talep eden dönemin Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görev yapan iki savcı ile göreve dönmesine “uygundur” yazısı vermeyen eski Bursa Valisi Şahabettin Harput FETÖ kapsamında tutuklanmışlardır.

CHP oyuna mı geliyor?

CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, bir süredir Mudanya Belediye Meclisi'ndeki gelişmelere dikkati çektiği açıklamasında daha önce Gemlik’teki tezgahın Mudanya’da uygulanmak istendiğini belirtiyor.
Batman, AK Parti’nin açık bir şekilde Mudanya'da da benzer senaryo kurgulama çabası içinde olduğunu ancak buna fırsat vermeyeceklerini belirtiyor.
Şu da bizden olsun; toplumun gözünde siyasetin o veya bu şekilde bu denli çirkinleştirilmesinin bedelini çirkinleştirenler elbet bir gün ödeyecektir.

Yeni tehlike içimizdeki Suriyeliler

16 vatan evladını dün toprağa verirken ülkede hem öfke hem de üzüntü vardı.
Üzüntünün sebebi malum, sınırlarımızın dışındaki Suriye topraklarında şehit vermemiz, öfke ise uğruna askerlerimiz şehit düşerken, savaştan kaçarak ülkemize sığınan ve devletin sunduğu imkanlarla hayatlarını rahatça sürdüren Suriyelilere duyulan tepkidir.
Korkulan odur ki; Suriye topraklarında şehit sayımızın artması öfkeyi de artıracaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.