Hava Durumu

Yaşanabilir Gemlik için...

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2015 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2015 07:26
İnsan ve çevre sağlığına duyarlı hizmet ve yatırımı yaşama geçiren Gemlik Belediyesi, geri dönüşüm protokolünün ardından şimdi de insan ve çevre sağlığı odaklı yeni bir projeye daha imza attı. 
Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bitkisel atık yağların ayrı toplanması ile ilgili protokolü, belediye başkan yardımcısı Ahmet Avcı, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk ve Alternatif Enerji ve Bio Anket Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Afacan ile birlikte imzaladı. 
Gemlik Belediyesi böylece, 2782 Sayılı Çevre Kanunu ve Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği’ne uygun olarak toplanması konusunda önemli bir hizmeti hayata geçirmiştir.
Ülkemizde 51 ilde uygulamaya konulan çalışmayla ilgili Gemlik’te de toplanacak bitkisel atık yağların Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan lisanslı biyodizel üretim tesislerine teslim edilerek, biyodizel yağlara dönüştürülecek.
Elbette protokol imzalanması projenin tamamlandığı anlamına gelmiyor...
Projenin en önemli yönü, Gemlikliler’in kampanyaya sahip çıkması gerekiyor. Yaşadığımız çevreyi daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için atık yağların toplanması konusunda herkesin duyarlı davranması gerekiyor.
Bunun için okullar, büyük marketler, siteler ve ilçenin muhtelif yerlerine çok sayıda konulacak atık yağ dönüşüm bidonlarının vatandaşlarca kullanılması halinde kampanya anlam kazanacaktır.

‘KONUT VE YAŞAM’ GELİYOR

41’inci yılında gücünü ISO 9001 2008 Kalite Belgesi’yle taçlandıran Bursa Hakimiyet, yerel medyadaki farkını çıkardığı birbirinden özel sektörel yayınlarla ortaya koymaya devam ediyor.
İşte yeni yılda yeni bir eki daha tüketiciyle buluşturmayı hedefleyen Bursa Hakimiyet, son yıllarda hızla gelişen konut sektörünün nabzını tutacak ve her ay yayınlanacak bir gazeteyi daha sizlerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Tacettin Dursun yönetiminde, Ayşe Aşçı’nın koordinatörlüğündeki Konut ve Yaşam gazetesinin ilk sayısı 15 Ocak’ta sizlerle buluşacak.
Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün yapı taşı “KONUT”u tüm boyutlarıyla ele alacak Konut ve Yaşam gazetesi, gayrimenkul, inşaat tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerini de geniş interaktif bir ortamda buluşturmayı amaçlıyor.
İçeriğinde sektörel gündeme dair söyleşiler, köşe yazıları, araştırmalar ile tüm Bursa Hakimiyet okurlarına ulaşmak isteyen markalar için önemli bir mecra olacak.
Konut ve Yaşam gazetesinin en önemli hedefi, profesyonel iletişim ve etkileşimi artırarak sektördeki üretici ile tüketiciyi doğru bilgi ve doğru kaynağa yönlendirerek buluşmasını ve iletişimini sağlamak olacaktır.
Biz de hoş geldin Konut ve Yaşam diyoruz.

CUMALIKIZIK'TA HÜZÜNLÜ PAZAR

Cumalıkız, kentimizin tarih yüzüdür.
700 yıllık geçmişini günümüze taşımayı başarmış dünya mirasıdır.
Bu güzel mahallemizin iki dönemdir muhtarlığını yapan Ahmet Kuş, ağabeyimizin vefatından dolayı dün Cumalıkızık’taydık.
Başta Valimiz Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, mahalle muhtarları ile çok sayıda seveninin katıldığı cezane töreni için Cumalıkızık’ta bir araya geldi.
İki dönemdir yaptığı hizmetleriyle Cumalıkızık’ın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinde şüphesiz pay sahibi olan muhtar Ahmet Kuş’un vefatından ötürü başta ailesi olmak üzere sevenlerine baş sağlığı diliyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.