Hava Durumu

Yasa çıkarılamadı ama konut için onay çıktı

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2015 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 08:15
Gemlik dendiğinde aklımıza artık deprem bölgesi geliyor.
Halbuki, Bursa’nın tamamının deprem bölgesi kuşağı içinde yer aldığını unutuyoruz.Başta Yıldırım ve Osmangazi belediyeleri kentsel dönüşüm adı altında bu yönde çalışmalarını sürdürürken Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, deyim yerindeyse İstanbul’a taşınan TOKİ Daire Başkanlığı ile Ankara’daki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında mekik dokuyor.
Önceki gün telefonla aradığımızda TOKİ Daire Başkanlığı’nda toplantıda olduğunu söyleyen başkan bugün de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda olduğunu aktarıyordu.
Anlaşılan o ki, Refik Yılmaz, Gemlik’e özel kanun çıkarılmasının uzun vadede ancak olabileceğini anlayınca bu kez de Cihatlı Köyü’nün üst kısmındaki 150 dönümlük alana TOKİ işbirliğinde konut yapılabilmesi için bir süredir çabalıyordu.
Cihatlı Köyü’ne ait bu bölge Gemlik Belediyesi’nin girişimleriyle mera vasfından konut alanına dönüştürülmüştü.
TOKİ yetkililerinin buraya konut yapılması yönünde görüş bildirmesiyle içerisinde sosyal yaşamın gereksinimi tüm ihtiyaçların yer alacağı bin 200 konut yapımı için kentsel tasarım projesi hazırlanıyor.
Ünlü şehir plancısı Prof. Dr. Hüseyin Kaptan tarafından proje çalışması sürdürülen alanda 2015 yılı içinde konut inşaatına başlanacak.
Gemlik Belediyesi, şayet bu projede başarı sağladığı takdirde Başkan Yılmaz’ın her fırsatta dillendirdiği yeni Gemlik’in de önünü açmış olacak.
Toplum olarak güzel olacak her şeyi öncesinden kavrayamıyoruz ancak bittiğinde görüp karar verebiliyoruz.
Gemlik’te de durumun böyle olacağını düşünüyorum.
Öyle ya da böyle ama Gemlik merkezinde kentsel dönüşüm ihtiyaçtan öte can ve mal kaybına karşı şarttır.

Büyükşehir’den TOKİ’ye konut siparişi

Ben de duyunca şaşırdım bu da nereden çıktı diye.
İşin detaylarını öğrenince mesele anlaşıldı.
Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Kayhan Mahallesi’ndeki tarihi kale surları üzerine yapılmış istimlak ettiği evler ile Manastır Bölgesi’nde geçtiğimiz yıl göçük tehlikesiyle boşaltılıp yıkılan iki bloktaki hak sahiplerine konut yaptırıyor.
200 adet yapılacak konutların yeri ise yine Cihatlı Köyü yanında yapımına başlanan Gemlik Devlet Hastanesi’nin hemen yanındaki 45 dönümlük alan.
Yaz aylarında inşaatına başlanacak olan konutların bulunduğu bölge hem İznik Gölü hem de Gemlik Körfezi manzaralı.
Burası ilçenin üst kesimlerinde ve yerleşim alanlarının dışında olduğu için bölgede temiz hava hakim.
Böylece Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit ettiği evlerini istimlak edip yıktıktan sonra yerine modern konutlar yaptırarak hak sahiplerine veriyor.

Erkan Dönmez’in mesajı kimeydi?

CHP’de önseçimden 16’ncı sıradan çıkan milletvekili aday adayı Erkan Dönmez’in sosyal medya hesabından yayımladığı mesaj dikkati çekmişe benziyor.
CHP’deki İnegöllü milletvekili aday adayları gibi önseçimden umduğunu bulamayan Erkan Dönmez’in Facebook hesabından yayımladığı mesajında hem teşekkür hem de sitem vardı. 
Dönmez, teşekkür ettiği mesajının devamını ise Yunus Emre’nin şiirinden şu örneği vererek şöyle sonlandırmış;
“Olsun be aldırma yaradan yardır, sanma ki zalimin ettiği yanına kardır, mazlumun ahı, indirir şahı, her şeyin bir vakti vardır. Vakit 7 Haziran’da iktidar olmaktır”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.