Hava Durumu

Vekilden Kestellilere ‘hastane’ müjdesi geldi

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2014 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2014 08:04
Kentimizin sağlık yatırımları konusunda üvey evlat muamelesi gören Kestel ve Gürsuluların hastane taleplerini bir önceki yazımızda aktarmıştım.
Hatta bu konuda Kestel Belediyesi’nin 25 bin metrekarelik alanı sağlık yatırımı için ayırması konusunda meclis kararı alınmıştı.
Yer tahsisi konusunda en önemli sorunun çözüme kavuşmasına rağmen hastane yatırımı için gelişmenin olmayışıydı Kestel’de tepkiye neden olan.
Önceki gün telefonla arayan AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, Kestel’e hastane yapılması için girişimlerde bulunulduğunu söyledi. Milletvekili İsmail Aydın ile birlikte Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Ahmet Burak Yaşar’ı ziyaret edip konunun takipçisi olduklarını söyleyen Şahin, hastane projesinin hazırlanması için bakanlığın talimat verdiğini söyledi.
Bunun da üç, dört aylık bir sürenin ardından 150 yataklı yapılacak hastanenin maketiyle Kestellilerin karşısına çıkacaklarını vurguladı Şahin.
Daha da önemlisi hastanenin de yapımı için 2015 yılı yatırım planına alınarak aynı yıl içinde hizmete gireceğini söyledi. 

BAKAN'A BALIK ÖLÜMLERİNİN SEBEBİNİ SORDU

Yaz boyunca Yenişehir Kocasu Deresi’nde çok sayıda balık ölümleri gerçekleşti.
Dere suyundan defalarca tahlil için alınan sularda öldürücü zararlı bir maddeye rastlanılamadı.
Ölen balıklar üzerinde yapılan tahlillerden de sonuç çıkmadı.
Bu durum İnegöl ile Yenişehirli çevrecilerin arasını açtı.
Çünkü Yenişehirliler, balık ölümlerine neden olarak, derenin üst kısımlarındaki bölgelerine İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’nden kimyasal maddelerin bırakıldığını ifade ediyorlardı.
Buna karşın İnegöl Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri böyle bir şeyin olmadığını söyleyerek suçlamaları kabul etmemişlerdi.
Daha da kötüsü Yenişehir Ovası’nın büyük bir bölümü tarımsal amaçlı bu dereden sulanıyor olması.
Netice itibarıyla balık ölümlerinin sebebi bulunamadı.
Polis deyimiyle balık ölümleri faili meçhul durumda kaldı…
Bu işin peşine düşen CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Kocasu Deresi’ndeki balık ölümlerinin sık sık gündeme gelmesini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e soru önergesi vererek sormuş.
Sayın Kaleli, soru önergesinde ifade ettiği gibi suya bırakılan atık maddeler nedeniyle balık ölümlerinin neden olduğunu bu durumun bölgedeki doğal yaşam alanlarını olumsuz etkilediğini söylüyor. 
Biz de siz okurlarımıza aktarmak üzere merakla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in, Yenişehir Kocası Deresi’ndeki meçhul balık ölümlerine ilişkin vereceği yanıtı bekliyoruz.

DOSTLUK PEKİŞTİRECEKLER

Ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirip bilgi alışverişinde bulunmak üzere karşılıklı parlamentolar arası dostluk grupları oluşturulmuş.
İşte bunlardan biri de AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in başkanlık yaptığı Türkiye Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu.
AK Parti Milletvekili İsmail Aydın’ın da yer aldığı yedi vekilden oluşan grup önceki akşam Gürcistan’a gitti.
Buradaki parlamentoyu ziyaret edip iki ülke arasındaki çalışmalar hakkında değerlendirme yapacak olan Türkiye Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu, pazar günü yurda dönecek. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.