Hava Durumu

Vatandaşla bire bir hizmet markajı

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2016 05:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2016 05:00
Düşünsenize, bir sabah kapınız çalınıyor, endişeleniyorsunuz…
Acaba icra takibi için postacı tebligat mı getirdi, yoksa kredi kartı ekstrası mı?
Diye bunları düşünürken karşınızdaki kişi size belediyeden geldiklerini, oturduğunuz çevrenizle ilgili şikayet ve önerilerinizin neler olduğunu soruyor.
Birkaç saniye önce film şeridi gibi gözünüzün önünden geçen kötü ihtimallerin hiçbirinin olmadığını anlayınca mutlu oluyorsunuz.
Bunların daha fazlası İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın pek de alışık olmadığımız ilginç bir projeye imza attığı İznik’te yaşanıyor…
Başkan Sargın, daha güzel ve yaşanabilir bir İznik oluşturmak adına ilçede yaşayan herkesin görüşünün alınması için İznik Belediyesi İletişim Merkezi (İZBİM) adını verdiği bir birim oluşturmuş.
Birimin görevi, tek tek kapı kapı ilçeyi dolaşıp vatandaşların gerek memnuniyetlerini gerekse taleplerini dinleyip bunları rapor haline getirmek.
Daha sonra da belediyenin ilgili birimlerine ulaştırılan rapor doğrultusunda öneri ve istekler yapılan değerlendirmenin ardından en kısa sürede yerine getiriliyor.
Tüm bunlar yapılırken Belediye Başkanı Sargın’a da haftalık olarak gelişmeler bilgi olarak sunuluyor.
Uygulamayla ilgili ilçe halkından olumlu yönde gelen eleştirilerin sevindirici olduğunu belirten Başkan Sargın, böylece ortaya çıkan sonucun da halkın ne istediğini anlamada kesin bir veriye ulaşılması açısından kendileri için de bir hizmet yol haritası niteliğini taşıdığını söylüyor.

Cumalıkızık da Bursa’nın bir mahallesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin kent tarihine katkısı yadsınamaz.
Ama dikkat ediyorum da, Başkan Altepe, UNESCO Dünya Mirası’ndan bahsederken Cumalıkızık’ın adını pek de anmıyor.
Halbuki, Muradiye Külliyesi ve Hanlar Bölgesi’yle birlikte Cumalıkızık da Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alıyor. Başkanın Cumalıkızık’a olan uzaktan bakışını anlamak zor.

Başkandan anne adaylarına bebek hediyesi

Anne sütünün teşviki amacıyla 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan Dünya Emzirme Haftası’nda Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yeni çocuk sahibi olan ailelerin sevincine ortak olmuş.
Ziyaret ettiği annelere, ‘Hoş geldin bebek seti’  hediyesi veren Başkan Sadi Kurtulan, sağlıklı bir geleceğin sağlıklı bir anne ve bebeklerle mümkün olduğunu söylemiş.
Doğru söze ne diyelim.

Kılıçdaroğlu Mudanya’da bu projeyi açıklayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 11 Ekim tarihinde Mudanya Mütarekesi’nin yıldönümü için ilçeye gelecek.
Burada halka hitaben günün anlamı ve önemine binaen mini bir miting yapacak olan Kılıçdaroğlu, ayrıca Mudanya Belediyesi’nin Montanya Otel’in yanından başlayıp Güzelyalı İDO iskelesine kadar olan alanda yapacağı kentsel dönüşüm projesinin detaylarını anlatacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.