Hava Durumu

Uyuşturucuyla mücadele herkesin sorumluluğudur

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2015 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2015 08:25
Merak, arkadaş kurbanı, aile içi sorunlar, kendini güvende hissedememe ve uyuşturucu maddelere kolay ulaşım gibi pek çok etkenin gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelmesinde etkili olmaktadır.
Aslında hükümetin uyuşturucuya karşı başlattığı mücadele gün geçtikçe hissedilse de her gün uyuşturucu komasına girmiş gençlerimizin ibretlik görüntülerine tanık oluyoruz bir şekilde.
Bu mücadelede en önemli faktör, uyuşturucu bağımlısı olmuş kişilerin tedavi olmasını sağlayabilmektir.
Zira, çocuğunun uyuşturucu kullandığını fark eden ya da şüphelenen aileler hala nereye başvuracaklarını bilmiyorlar.
En vahimi de çocuklarının uyuşturucu bağımlısı olduğunu çevrelerinin duymasından korkan aileler bu durumu kabulleniyor olmalarıdır.
Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin uyuşturucu bağımlısı gençlerin rehabilitasyona yönelik Osmangazi Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası desteğiyle İlkadım Gençlik ve Aile Destek Merkezi’nin (GADEM) Kiremitçi Mahallesi, Sinan Bey Camii yanında hizmete girdiğini bu vesileyle bir kez daha duyurmuş olalım istedim.
Gençlerimizin sağlıklı yetişmeleri noktasında aileleriyle birlikte hareket ederek onlara destek olacak bu merkezin en önemli özelliği uyuşturucu ile mücadele konusunda diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalışacak olmasıdır. 
Sağlıklı toplumların sağlıklı nesillerden oluşmasından hareketle amaçlanan GADEM’in bu hedef doğrultusunda, çağrı merkezi ofisi, idari ofisler, sağlık ofisi, bireysel ve grup çalışma ofisleri, kütüphane-eğitim sınıfı, bekleme salonu, kafeterya ve güvenlik odası olmak üzere en ince ayrıntısına kadar tüm detayları düşünülmüş.

İKİ BAŞKANIN DA AMACI AYNI

Gürsu Belediyesi’nin, Celal Bey Parkı’na yapmak istediği Gençlik Merkezi’nin yerine karşı çıkan CHP İlçe Başkanı Cavit Kaya arasındaki tartışma sosyal medyaya taşındı.
Cavit Kaya’nın, geçlik merkezinin yapılmak istendiği parka karşı çıkarak başlattığı imza kampanyasına, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım, istemezükçüler diyerek sosyal medyadan yanıt vermiş.
Konuya ilişkin bir önceki yazımızda değinmiş, parası dahi Gençlik Spor Bakanlığı’ndan çıkarılmış yatırımın ilçe halkı nezdinde istişare edilerek karar verilmesi durumunda bu tartışmalara dahi gerek duyulmayacağına vurgu yapmıştık.
Kaya, park içinde kalan şu an için alternatifi olmayan Ana Sağlık Merkezi binasının yıkılıp çevresindeki tescilli çınar ağaçlarının da zarar görebileceğini iddia ederek Gençlik Merkezi’nin buraya yapılmasına karşı çıkmıştı.
AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım da Kaya’nın tepkisine sosyal medyadan cevap vermiş.
Yıldırım, sadece Ana Sağlık Merkezi binasının yıkılıp yerine Gençlik Merkezi yapılacağını park içinde kalan çınar ağaçlarına da dokunulmayacağını belirtmiş.
Aslında her iki başkanın da hassasiyet göstermek istediği konu, ilçe halkının çıkarlarına yönelik.
O halde projenin şekillenip kamuoyuyla paylaşılmasını bekleyip görmekte yarar var.
Şu anekdotu da düşmek istiyorum:
Eskiler iyi bilir, Cumhuriyet Halk Partisi muhalefette iken Kestel ile birlikte ilçe yapılması Gürsu tarihinin dönüm noktası olmuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.