Hava Durumu

Uyuşturucuyla mücadele halktan takdir görüyor

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2017 04:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2017 04:52

Türkiye gündemine kendimizi öylesine kaptırmışız ki çevremizde olup bitenleri yeterince göremediğimiz için de sizlerle de paylaşamıyoruz.
Bu nedenle de bugünkü yazımda polisin son zamanlarda uyuşturucuya karşı verdiği mücadeleden sizlere söz etmek istiyorum.
Duyarlı okuyucularımız anımsayacaklardır.
Bu sütunlardan uyuşturucu konusunda pek çok yazı aktardım.
Ama şunu çok net söyleyebilirim ki, gençlerimizin başına bela olan uyuşturucuya karşı şu sıralar müthiş bir mücadele veriliyor.
Sadece şehrimizde değil ülke genelinde güvenlik güçlerinin mücadelesi aralıksız sürüyor.
Daha önce televizyonların haber kanallarında, gazete sayfalarında ve sosyal medyada uyuşturucu komasına girmiş insanların çırpınışlarını, düştükleri durumu ve de ne yazık ki ölüm haberlerine rastlıyorduk.
Ama şimdi, polisimizin ve jandarmamızın uyuşturucu tacirlerine karşı verdikleri mücadelede çeşitli uyuşturucu maddelerinin ele geçirildiği ve tacirlerinin tutuklandığı haberlerini görüyoruz.
Övünülecek bir durum olmamakla birlikte bir şekilde ülkemize illegal yollarla sokulan uyuşturucunun, kullanıcılarının eline geçmeden yakalanması tek tesellimizdir.
Eminim siz de farkındasınızdır...
Neredeyse her gün kentimizin değişik yerlerinde eşzamanlı yüzlerce polisin katılımıyla uyuşturucu satıcılarına karşı operasyonlara tanık oluyoruz.
Özellikle de uyuşturucu maddelerinin satışının yapıldığı Ankara yolunun altı ve üstünde kalan bazı semtlerde önlem alan güvenlik güçlerinin çabaları halk tarafından da takdirle karşılanıyor.
Şunu bir kez daha vurgulamak istiyorum...
Uyuşturucuyla mücadelede sadece polisin çabalarıyla değil toplum olarak hep birlikte üstesinden gelebileceğimiz bu belaya karşı duyarlı olmalı ve özellikle de çocuklarımıza daha fazla sahip çıkmalıyız.

Annelere alışveriş panayırı başlıyor

Karacabey Ticaret Borsası ile Karacabey Belediyesi işbirliğinde, Karacabey Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu'nun organizasyonuyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Anneler Günü Alışveriş Panayırı" bugün yapılıyor.
Kurul Başkanı Pınar Kuzu, kadın girişimini öne çıkarmayı, teşvik etmeyi, kadın girişimcilerin artmasını sağlamayı, ilçe ekonomisine Anneler Günü öncesi hareketlilik getirmeyi amaçladıklarını belirtiyor.
Gençlik Parkı'nda yapılacak etkinlik sayesinde kadın girişimciler, kendi el emekleri veya ticaretini yaptıkları ürünleri sergileme ve satma fırsatı bulabilecekler.

Meraklısına organik tarım eğitimi

Hormonlu ürünlerden kaçınan vatandaşın çareyi organik tarıma yönelmesiyle oluşan yoğun talep üzerine Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, halka açık organik tarım eğitimleri vermeye başlıyormuş.
Yapılan duyuruda organik tarıma ilgi duyan kişilere ve kurumlara yönelik olarak 16-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında "Organik Tarım Eğitimi" düzenleneceği, katılımın da ücretli olacağı belirtilmiş.
UÜ Ziraat Fakültesi Organik Tarım Komisyonu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak, çevre ve insan sağlığının korunması açısından organik tarımın yaygınlaştırılması gerektiğini, bu nedenle üretirken çevreyi korumanın yanı sıra tüketerek de sağlığımızı korumamız gerektiğini vurgulamış.
İyi güzel de, şehirde yaşayan vatandaş nerede nasıl bu işi yapabilecek ki?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.