Hava Durumu

Üreten kadına Vali desteği

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2015 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2015 08:57
Vali Münir Karaloğlu’nun, kentimizde göre ve başladığın günden itibaren farklı bir çalışma sistemi içinde olduğunu tanık oluyoruz.
Alışılmışın dışında makamını sadece ziyaretine gelen konukları için kullanan, diğer zamanlarını Bursa’yı mahalle mahalle gezip halk buluşmaları yapıp sorunları yerinde dinlemesiyle farkındalık yaratıyor.
Daha önce İzmit Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik görevinde bulunması Vali Bey’in aslında bu yönünü ortaya koyuyor.
Gittiği her yerde vatandaşlarla yakından ilgilenen Karaloğlu özellikle bayanların ev ekonomilerine katkı sağlayabilmelerine destek vermeyi ilke edinmiş durumda.
Hatta Türkiye’de ilk kez Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu kurulmasını kentimizde sağlamıştır.
Vali Bey’in ilgisi sayede pek çok mahallede kadın dernekleri oluşturularak kadınlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerinin göstermelerinin önü açılmış oldu.
Geçtiğimiz günlerde de Valisi Münir Karaloğlu tarafından Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu üyesi 20 derneğe salça makinesi, hamur yoğurma makinesi, lokma makinesi, meyve sebze toplama ve bekletme tankı, buhar kazanlı ütü gibi ürünlerden verildi.
 “Valilik olarak üreten kadınlarımızın her daim yanında olmayı ve onlara destek vermeyi ilke edinmiş bulunuyoruz. Onlar yeter ki fırsat verildiğinde kadınların neler başaracaklarını herkese göstersinler”
diyen Karaloğlu’nun, üreten kadınlara bu yöndeki desteği pek çok ile de örnek olmuş durumda.

Kesintisiz ulaşım 4 Ekim’de

Bursaray’ın kentin batısından doğusuna uzanan ancak bir süredir sinyalizasyon çalışması devam ettiği için Arabayatağı istasyonunda yapılan zorunlu aktarma 4 Ekim’de sona eriyor.
Böylece Uludağ Üniversitesi’nden Kestel’e Bursaray kesintisiz olarak hizmet vermeye başlayacak.
Böylelikle kentin iki yakası birleştirilmiş olmakla birlikte kent içi toplu taşımada önemli ölçü de rahatlama söz konusu olacaktır.
En önemli rahatlama ise Kent Meydanı’ndan Kestel yönüne çalışan minibüs ve otobüs hatlarının kaldırılmasıyla olacaktır. 

Şahin’den 7 Haziran itirafı

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, bayramlaşmak için gittiği Yenişehir’de vatandaşlarla buluşmuş. 
Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, AK Parti ilçe yöneticilerinin de katıldığı bayram ziyaretinin gündemi 1 Kasım seçimleri olmuş.
Şahin, geçtiğimiz seçimde alınan sonuçtan iyi bir ders çıkardıklarını belirterek erken seçimde tablonun daha farklı olacağına inandığını söylemiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.