Hava Durumu

Ulaşımda 'doğu' harekatı bugün başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2017 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2017 04:49

Şehrin iki yakasını birleştiren metronun kentin doğu bölgesindeki son ulaşım noktası Kestel, bugünden itibaren İnegöl ve Yenişehir ilçeleri için aktarma merkezi olacak.
Bundan böyle bu iki ilçemizin otobüs ve minibüsleri doğu garajına değil Kestel Aktarma Merkezi'ne kadar gelecek.
İnegöl ve Yenişehir'in dışında BURULAŞ ile sözleşmeli Arabayatağı istasyonuna kadar hizmet veren Barakfakih Sanayi,Dudaklı, Erdoğan-Seymen-Soğuksu-Sungurpaşa, Ümitalan, Gölbaşı-Gölcük, Ağlaşan-Kayacık-Nüzhetiye, Aksu-Şükraniye-Şevketiye, Aksu-Lütfiye, Aksu-Şükraniye-Kozluören-Babasultan, Gözede-Alaçam, Derekızık-Saitabat, Derekızık-Osmaniye-Orhaniye mahallelerinden kalkan araçların da son durağı bundan böyle Kestel Aktarma Merkezi olacak.
Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan bu karar şehir içi trafik yükünü azaltmaya yönelik.
Kentin batısında uygulanmakta olduğu gibi doğusunda da şehir merkezine gelen ilçe ve mahalle minibüsleri bundan böyle merkeze giremeyecekler.
Görülüyor ki, kentin doğu ulaşımını bir bütün halinde kapsayan karara göre Kestel,Gürsu, Karapınar ve İsabey minibüsleri kapsam dışında tutulmuş. Bunun sebebi, siyasi menfaatlerin öne çıkmasıdır.
Nitekim de Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yle görüşüp UKOME kararının ilçe minibüsleri için referandum sonrası uygulanmasını istemişlerdi.
Başkan Altepe de, bu doğrultuda Kestel ve Gürsu'nun kapsam dışında tutulmasını şimdilik kabul etmiş.
Şu önemli hususu da belirtmekte yarar olacak. Kestel Aktarma Merkezi bu görünümüyle İnegöl, Yenişehir ve Kestel ilçeleri ve mahallelerine hizmet verebilecek yeterli büyüklükte ve donanımda değildir.
Bu nedenle ciddi sıkıntılar yaşanacaktır.

Kent Meydanı'na yakışan hotel

Bundan on yıl öncesi Bursa'nın en önemli eksikleri arasında yıldızlı otellerin sınırlı sayıda olması gösterilirdi.
Şimdi ise eminim siz de farkındasınızdır, kentimiz neredeyse her ay bir yeni otele kavuşuyor. Dün sabah biz de bu duruma tanıklık ettik.
Kent Meydanı'na hakim bir konumda yükselen yeşil görünümlü bina, dünyanın en büyük otel zincirine sahip Holiday Inn Bursa City Centre Hotel olarak açılıyor.
İşadamı Ali İhsan Yeşilova'nın yönetim kurulu başkanlığında eşi Nezihe, çocukları Yalçın ve Yasemin'den oluşan yönetimiyle Bursa'ya dört yıldızlı iş oteli kazandırmışlardır.
Ülkenin ekonomik durumu ortadayken böylesine ciddi bir yatırım gerçekleştiren Ali İhsan Yeşilova'yı kutluyoruz.

Altepe'den Türkyılmaz'a gönderme

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya'ya yatırım yapılmadığını eleştiren Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a cevap niteliğinde açıklama yapmış.
Altepe, yıl sonuna kadar yapılacaklarla birlikte Mudanya'da 8 yılda 450 milyon liralık yatırımı hayata geçirdiklerini söylemiş.
Mudanya Belediyesi'nin ortalama 5 milyon lira olan yatırım bütçesiyle bu işlerin ancak 90 yılda yapılabileceğine vurgu yapan Başkan Altepe, "Bu işler lafla olmuyor. Daha devam eden yüzlerce milyonluk yatırımımız var" diyerek Mudanya Belediyesi'ne gönderme yapmış.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.