Hava Durumu

Trafik Vakfı'nın görevi, aracınızı çekmekten ibaret değildir

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2017 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2017 07:31

Bursa Trafik Vakfı dendiğinde çoğumuzun aklına 'çekici' gelir.
Çünkü aracınızı trafiği engelleyen bir yere park ettiyseniz trafik polisince cezai işlem yapılırken aracınızın bulunduğu yerden otoparka çekilmesi işlemini de Bursa Trafik Vakfı üstlenir.
Siz de çekilen aracınızı almaya otoparka gittiğinizde çekici ücreti olarak ödediğiniz makbuzun üzerinde Bursa Trafik Vakfı yazdığı için akıllarda soru işareti kalmamaktadır.
Halbuki mesele pek de öğle değildir.
Bursa Trafik Vakfı dönemin valisi Orhan Taşanlar tarafından kurulmuştur.
Amacı; 3 milyon nüfusa oranla 800 bini aşan araç sayısına ulaşıldığı Bursa'da herkesin birbirinin yaşam hakkına saygı duyduğu, kazaların en aza indirildiği ve de insan yaşamının heba edilmediği bir trafik düzeni oluşturmaya katkı sağlamaktır.
Tamamen gönüllülük esasına dayalı isimlerden oluşan Bursa Trafik Vakfı'nın başkanı işadamı Galip Sakder'dir.
Başkan Sakder, düzenlediği iftar programında vakfın kamuoyu üzerindeki algısını ortadan kaldıracak eğitim çalışmalarını anlattı.
İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve işadamlarının da katıldığı gecede, vakfın 2017 yılı trafik eğitim ana temasının emniyet kemeri kullanımının hayati önemine dikkati çekmek olacakmış.
Trafik, herkesin kurallara uyması ve tedbirini alması durumunda sorunsuz işleyen bir sistemdir. Ancak küçük bir dikkatsizliğin büyük felaketlere yol açabildiğini unutmamalıyız.
Gecede ayrıca vakfın öncülüğünde ve de işadamlarının destekleriyle alınan ve trafik kazaları sonucu engelli durumuna düşmüş insanlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak 40 akülü aracın dağıtımı yapıldı.
Mesele budur...

-Bu da kadınlara özel şenlik ama...

Kent gündeminde, metroda kadınlara özel vagon tahsis edilmesi tartışması süredursun, İnegöl'de Kadın Girişimciler Şenliği bugün başlıyor.
İnegöl Ticaret Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu'nun organize ettiği şenlikle, kadın girişimciliğinde örnek olan ilçedeki işletmelerle girişimci adayları bir araya getirilecek.
İTSO Başkanı Metin Anıl, kadın girişimciliğini özendirmek ve kadın girişimci adaylarını cesaretlendirmeyi amaçlayan şenlikte sadece oda üyesi kadın girişimcilerin mal ve hizmetlerinin sergileneceğini belirtiyor.
Belediye Nikah Dairesi önündeki alanda 20 değişik sektörde faaliyet gösteren 40 kadın girişimcinin ürün ve hizmetlerinin sergileneceği şenlik aynı günle sınırlı kalacakmış.
Kadın Girişimciler Şenliği'nin, İnegöl'ün her konuda kendini aşma
eğiliminde olduğunu gösteriyor olması sevindirici gelişmedir.

-İşçiler direne direne kazandı

Yenişehir şişe ve cam fabrikalarında çalışan Kristal İş Sendikası üyesi bine yakın işçi toplu sözleşme anlaşmasından doğan haklarını alabilmek adına grev kararı almış ancak hükümetin grevin ertelenmesi talebi üzerine bir süredir direnişlerini yas yollarla sürdürüyorlardı.
Pek çok değişik sendikanın da destek verdiği direnişin nihayet
işçilerin lehine sonuçlanması şişe ve cam fabrikalarında erken bayram havası yaşatmış.
1 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni sözleşmenin emekçilere de işverene de hayırlı olmasını diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.