Hava Durumu

Torun vedalaştı yeni başkan yolda

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2017 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2017 08:39

"Bende metal yorgunluğu hiç olmadı" diyen AK Parti İl Başkanı daha doğrusu eski il başkanı Cemalettin Torun, dün çağrıldığı genel merkeze istifasını vererek vedalaştı.
Bu yadırganacak bir gelişme olmayıp aksine prosedür gereğidir.
Böylece Torun, dünden itibaren partinin Bursa'daki 100 bin üyesinden biri konumundadır artık. Siyasette bunlar olağan gelişmelerdir. İnanıyorum ki dünkü istifa Torun'un gelecekteki siyasi yaşamının da yeni gelişmelerin de önünü açacaktır.
Cemalettin Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere ilçe ve belediye başkanlarına dün Ankara dönüşü yolda gönderdiği mesajında, 4 yıllık görev süresince kendisine gösterilen teveccüh için teşekkür ederek yapılacak kongrelerin yeni heyecana ve dirilişe vesile olması temennisinde bulundu.
Torun ayrıca, "Bizim millet sevdamız var, ümmet sevdamız var, bayrak sevdamız var, hak yolunda davamız var. Durmak yok, yola devam. Hakkınızı helal edin. Allaha emanet olun" şeklindeki sözleriyle tamamladığı mesajı mutlaka karşılık bulacaktır.
Dün dünde kaldı diyerek biz bugüne dönecek olursak yeni il başkanının kim olacağı pazartesi gecesi toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararını verdiği yönünde bilgiler geliyor.
Nitekim Torun'un genel merkeze çağrılıp istifasının alınmasını bu yönde bir işaret alarak algılıyoruz. Çünkü AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın koltuğu isimler üzerinde karar verilemediği için boş kalması gibi bir sebep olamaz.
Cumhurbaşkanı'nın bugün ya da yarın ismini açıklaması beklenilen Bursa'nın yeni siyasi patronunun ilk günden bu yana Önder Matlı olacağı kanaatimi sürdürüyorum.
Çünkü Erdoğan, her kademesinde değişim süreci başlattığı partisinde görev vereceği isimlerde olmasını istediği kriterlerin Matlı'da olduğudur.

117 esnafa 255 bin lira ödeme

Mudanya Belediyesi, geçtiğimiz günlerde başlattığı,"Gel kardeşim al şu paranı" adını verdiği çalışmasıyla ilçe esnafının bayram üstü yüzünü güldürmüş.
Bir şekilde belediyeye iş yapmış, malzeme vermiş ya da hizmet alımı gerçekleş-tirmesine rağmen parasını bir türlü alamamış çoğunluğu geçmiş dönemleri kapsayan esnafa olan borcunu ödemek için çağrı yapan Mudanya Belediyesi, bir ay içinde 117 esnafa 255 bin lira ödeme yapmış.
Malum ekonomik sıkıntı içinde boğuşan küçük esnafın üzerinden bir hayli zaman geçtiği için umudunu kestiği belediyeden hem de davet edilerek, "Gel kardeşim al şu paranı" denilmesi takdire şayan bir uygulamadır.

Tarihi mirasa yakışmayan kapı

Daha önce konu gündeme gelmişti, Ayasofya Orhan Camii'nin giriş kapısının cam oluşu tepkilere neden olmuştu.
Geçenlerde İznik'e gittiğimde hiçbir değişikliğin olmadığını fark ettim.
Hatta belediye başkanı Osman Sargın'a da aktardık 3 bin yıllık tarihi esere cam kapının yakışmadığını.


Başkan da aslına uygun yapılmasından yana olduğunu söylerken de yetkililere bu konuda bilgi de verdiklerini ancak sonucun değişmediğini söyledi.
O halde biz de buradan bir kez daha aktaralım.
Milattan sonra 325 yılında Ayasofya'da toplanan Konsül'den dolayı Hıristiyan dünyası için kutsal sayılan ve 2011 yılında camiye dönüştürülen dünya mirası eserin kapısı tarihine uygun görünüme dönüştürülmelidir.
Zira UNECO Dünya Mirası Listesi'ne aday ilçe adına bu gibi uyarılara dikkat çekilmelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.