Hava Durumu

Taşı toprağı altın Yenişehir

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2015 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2015 08:31
İstanbul’un ne kadar önemli ve değerli olduğuna istinaden eskiden söylenen meşhur bir deyim vardı.
“Taşı toprağı altın İstanbul’un”
Şimdi böyle olduğunu zannetmiyorum.
Çünkü gerçekten de İstanbul’da yaşamak her açıdan eziyete dönmüş durumda.
Yazımıza İstanbul’dan girmiş olsak da konumuz son yıllarda yıldızı giderek parlayan Yenişehir’de arazilerın yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çekmesine ilişkin aslında.
Yenişehir’deki araziler, özellikle Otomotiv Test Merkezi’nin burada yapılacak olmasının kesinleşmesinin ardından daha da değer kazanmış durumda.
Hükümetin Yenişehir’e yapacağı büyük yatırımlar sayesinde ilçenin kaderi adeta değişirken, yerli yabancı yatırımcılar ilçeden yer almak ve yatırım yapmak için arayış içindeler.
Yenişehir’in her geçen gün daha da değer kazandığının altını çizen gayrimenkul yatırım danışmanları, “Yenişehir’e yatırım yapan kazanıyor” diyor.
Hiç şüphe yoktur ki, bundan sonra da kazanmaya devam edecektir.
Zira, dünyada altı tane bulunan ve yedincisinin         Yenişehir’e yapılacak Otomotiv Test Merkezi, yine organize sanayi bölgesinin açılması, hızlı trenin gelmesi, yük ve kargo taşımacılığı için yük treni projesi olması, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu bağlantısının ilçenin yakınından geçmesi, Gemlik Serbest Bölgesi limanına yakınlığı ve de Yenişehir Uluslararası Havaalanı’nın aktif hale getirilmesi Yenişehir’e yatırımcıların ilgisini artırmış.
İlçeye yüze yakın emlak bürosu ve gayrimenkul yatırım danışmanlık ofisi     açılmış.
Sadece Türk yatırımcıların değil başta Arap ve Avrupa ülkelerinden de arazi almak üzere yatırım danışmanlarının Yenişehir’e ilgisi artmış durumda.
Üç, dört yıl öncesine kadar yüzüne dahi bakılmayan sadece hayvan otlatılmaya yarayan araziler bugün ise yatırım anlamında en gözde yerler olarak öne         çıkıyor.
O halde şunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Taşı toprağı altın  Yenişehir.

Gemlik’teki bu şovu kaçırmayın

Spor branşları arasında izleyenlerin adrenalini yükselten motokros, ilgilenenleri için hafta sonu Gemlik’te yapılacak Doğu Avrupa ve Türkiye Motokros Şampiyonası iyi bir fırsat.
Türkiye Motosiklet Federasyonu ile Gemlik Belediyesi’nin yanı sıra çok sayıda sponsor firmanın destekleriyle gerçekleştirilecek şampiyona, cumartesi-pazar Şahintepe Motokros Pisti’nde yapılacak.
Teknik, beceri, cesaret, denge ve hızın değerlendirileceği Doğu Avrupa Şampiyonası ikinci ayak yarışlarına Yunanistan, Makedonya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Karadağ ve Azerbaycan’dan 200 sporcu katılacak. 
Başta ülkemiz olmak üzere yarışların ikinci etabının Gemlik’te yapılacak olması önemli bir gelişmedir.
Dünden itibaren yarış öncesi antrenman için ilçeye gelen onlarca motokros pilotu, hafta sonu yapılacak yarışlar için şimdiden Gemlik’te heyecan yaratmış durumdalar…
Gemlik Belediyesi’nin ilçe merkezinden Şahintepe Motokros Pisti’ne ulaşım sağlayacağı bu görsel şovu kaçırmamanızı öneririm.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.