Hava Durumu

Talih Kuşu Kestel’de uçuyor

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2016 09:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2016 09:36
Hayatın getirdiği ekonomik zorluklara göğüs germekte her geçen gün
daha da zorlanan vatandaş şans oyunlarına yönelerek beklenti içine giriyor.
Ülkemizde haftanın her günü şans oyunları heyecanı yaşanıyor.
Özellikle aralık ayında milli piyangodan çıkabilecek büyük ikramiyenin hayaliyle kolay ve kısa yoldan para kazanmak isteyenlerin sayısında artış gözlemleniyor.
Aslında kazananın Milli Piyango İdaresi olduğu şans oyunlarına bu denli ilginin artması çok hayra alamet değil… 
Ama dediğimiz gibi “fakirin umudu hayalidir” sözü her zaman geçerli olmuştur.
Yazıya girişimizi her ne kadar şans oyunlarına vatandaşın umut bağlamasından dem vurmuş olsak da şans gerçeğini de göz ardı edemeyiz. 
Bunları anlatırken tabii ki milyonda bir de olsa şans oyunlarından kazanılan paralarla kişilerin de hayatının değiştirdiğine göreceli de olsa tanık oluyoruz.
Hafta içinde yaptığım araştırmada kentimizde şans oyunlarıyla en fazla büyük ikramiyenin isabet etiği şanslı ilçemiz Kestel olduğu ortaya çıktı.
Geriye dönük yaptığımız araştırmada Milli Piyango İdaresi’nin 1987 yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye olan 5 bin lira Kestel’de dolmuş şoförlüğü yapan vatandaşın aldığı çeyrek biletine isabet etmişti.
Ardından 2011 yılında bu kez 5 liralık oynadığı Süper Loto’nun 9.5 milyon liralık ikramiyesi asgari ücretle çalışan tekstil işçisine çıkmıştı.
Daha sonra 2013 yılında ise 10 Numara adı verilen şans oyunuyla 650 bin lira Kestel’de yaşayan isminin açıklanmasını istemeyen bir kişiye isabet etmişti.
Son olarak da geçtiğimiz hafta yine Kestel’de 3 kolonunu makineye oynatan talihli 3 liralık kuponu ile Şans Topu oyununun büyük ikramiyesi olan 1.5 milyon lira kazandı.
Talih Kuşu’nun dört kez uğradığı Kestel ilçede, bir diğer ayrıntı da üç büyük ikramiyenin de aynı bayi ve makineye oynatılmasıyla kazanılmasıdır.

Orhangazi’ye Gıda İhtisas OSB geliyor

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Kaymakamlık ve Orhangazi Belediyesi ile birlikte Orhangazi’de Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde valiliğe başvuru yapmıştı.
Valilik ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca oluşturulan heyet önceki gün Orhangazi’ye gelerek arazide ilk ön incelemesini yaptı.
İncelemede Kaymakam Yalçın Yılmaz ile Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da hazır bulundu.
İlçenin verimli topraklarının korunması adına yapılan bu girişim uzun vadede Orhangazi’nin menfaatine olacak önemli bir girişimdir.

Uyuşturucuyla Mücadele Kurulu kuruldu

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık imzasıyla resmi kurumlara gönderilen açıklamada; son günlerde ilçenin gündemini meşgul eden uyuşturucu madde kullanımının gerekli önlemler alınmadığında toplumun geleceğini tehdit edeceği gibi bu konuyla ilgili Madde Bağımlılığıyla Mücadele Kurulu oluşturulduğu bildirildi.
İlçedeki tüm paydaşların katılımıyla oluşturulan Madde Bağımlılığıyla Mücadele Kurulu, pazartesi günü Atatepe Sosyal Tesisi’nde ilk toplantısını yapacak.

Bursa’nın gerçeği

Osmangazi Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Cevat Asa, gönderdiği mail’inde Bursa’nın bir gerçeğini gözler önüne sermiş.

Asa’nın ocak ayı meclis toplantısında gündem dışı yaptığı konuşmasında özetle,“Doğalgazın pahalılığı, yapılan kömür yardımları insanlarımızı doğalgaz aboneliğinden vazgeçiriyor. Bursa genelinde 1 milyon hanenin yüzde 65’i doğalgaz abonesiyken halkımızın yüzde 45’i kömür sobası kullanımına geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın raporuna göre kirlilik haritasında kentimiz Karabük’ten, kanserden ise Kocaeli Dilovası’nın önünde ilk sırada. Bursamız’da Dünya Sağlık Örgütü limitlerinin 10 katı hava kirliliği var...” diyor.
Yorum kamuoyunundur.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.