Hava Durumu

Suçlu, oturduğu yerden talana izin verenlerdir

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2016 01:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 01:20
Ülkemizin dışa bağımlı en önemli ihtiyacı enerjidir.
Bu en önemli ihtiyacı en aza indirgemek üzere yurtdışında enerji üreten pek çok örneklerin ülkemizde de kullanılması teşvik ediliyor.
Bunlar arasında çevremizde görmeye başladığımız hidroelektrik (HES) ile rüzgar enerji santralleri önemli yer tutuyor.
Ancak her ikisi için de tepkiler had safhada.
Bunun son örneği Karacabey’de yaşanıyor.
18 mahalle muhtarı, ilçenin Karadağ mevkiine kurulan rüzgar türbinleriyle ormanların ciddi derecede tahrip edildiği gerekçesiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na şikayette bulunmuş.
Mahalle muhtarlarının altında imzalarının bulunduğu dilekçede, 10 kilometrelik alanda ıhlamur, meşe, kayın ve çam ağaçlarını yıllarca gözü gibi koruyup bakımını yaptıkları en verimli ormanların bu sebeple yok edilmeye çalışıldığı belirtiliyor.
Kanımca haksız da sayılmazlar…
Çünkü meseleye sadece orman alanı olarak bakmayıp, ekolojik dengenin bozulacak olması, aynı zamanda Karacabey’in içme suyunu karşılayan kaynakların yeryüzüne çıktığı bölge olması, yaban hayatı koruma sahası ve de bir bölümünün tarihi özelliğe sahip olması açısından da ele alınıyor.
Velhasıl, 18 mahalle muhtarının dolayısıyla da halkın isteği, rüzgar türbin çalışmasının bu bölgeden başka bir yere kaydırılmasıdır.
Aranan suçlu bellidir.
O da buraya rüzgar enerji santralı kurulmasına oturduğu yerden izin verenlerdir.

İnegöl’ün kâbusu yine hortladı

Tüm önlemlere rağmen kış aylarında ilçede yaşanan hava kirliliğinin bir türlü önüne geçilemiyor.
Kâbusun yeniden İnegöl’de yaşanmaya başlaması üzerine İnegöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kansu açıklama yapmış.
Hava kirliliğinin, bazı işletmelerin ısınma amaçlı yaktıkları endüstriyel atıklardan kaynaklandığını belirterek şu uyarıda bulunmuş:
“İnegöl ciddi manada kirletiliyor. Bu da bizleri çok üzüyor. Sadece belediye marifetiyle temizlik ve çevre temizliği ile alakalı mücadele yapılamaz. Esnaflarımız, işadamlarımız, halkımızla beraber İnegöl’ü daha temiz tutmak zorundayız”
Kansu, havayı kirletenlere 49 bin liradan 600 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacağını belirtmiş.

Fethi Vacip operasyonunda yeni gözaltılar var

Sosyal medyada Fethi Vacip takma adıyla hakkında hakaret ve ithamlarda bulunduğu İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu meçhul kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, gerçek kimliğini gizleyen Fethi Vacip’in yakalanması için başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört işadamı ile iki kişinin bilgisayarlarına el koydu.
Yaptığı paylaşımlarla ilçe kamuoyunda huzursuzluk yaratan kişinin gerçek kimliğinin tespiti için polisin çok yönlü soruşturması sürüyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.