Hava Durumu

Suça bilimsel çözüm protokolü

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2015 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2015 07:22
Uludağ Üniversitesi ile Bursa Emniyet Müdürlüğü topluma hizmet adına mükemmel bir çalışmaya imza atmışlar.
Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelede polisiye tedbirlerin yeterli olmadığından hareketle, suçu önlemeye yönelik yeni bir işbirliğine gidiyor.
Bu kentte yaşayanlar olarak beklentimiz bu değil miydi Uludağ Üniversitesi’nden.
Bursa’nın marka değerlerinden bir tanesi olan üniversitemizin şehir yaşamına dair bilimsel açıdan katkı koyması çözüme giden en doğru  yoldur.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, bilimsel araştırma ve eğitim konularında proje bazlı işbirliğini içeren protokolü imzaladı geçenlerde.
Protokole göre de, üniversite, polisin ihtiyaç duyduğu alanlarda hem eğitim verecek, hem de suça yol açan bireysel, siyasal, toplumsal, ekonomik nedenleri bilimsel olarak araştırıp ortaya çıkan sonuçlar üzerinde çalışma yapacak.
Üniversite-Emniyet işbirliğince ele alınacak sorunlar bilimsel açıdan değerlendirilip topluma hizmet olarak zaman içinde mutlaka           dönecektir.
Benzer çalışmaların diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum dernekleriyle de paylaşılıp genişletilmesi temennimizdir.

KAHVENİN KIRK YILSA HATIRI FİNCANIN HER ZAMANDIR

Geçenlerde ziyaretimize CHP Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık geldi.
Bu vesileyle erken seçime yönelik CHP’nin düşüncelerini öğrendik kendisinden.
Seçim sürecinde yakından tanıma fırsatım olduğu Karabıyık’ın eğitimci kimliği kadar mesleki donanımıyla Bursa’ya katkı koyacak iyi bir tercih olduğunu düşünmüştüm.
Lale Hoca, mütevazı yanını göstererek bizlere hediye getirmiş.
Niye zahmet ettiniz.
Deyince de verdiği yanıt hocanın mütevazı yönünü ortaya koyuyordu:
“Adettendir, işe başlayıp da ilk maaşını alan kişi dostlarına hediye alır ya da yemek ısmarlar. Ben de böyle yaptım. Milletvekili maaşımı alınca, karınca kararınca hediye aldım. Kullandıkça anarsınız diye”
Milletvekili Lale Hanım’ın hediyesi de bir o kadar anlamlı, bir çift kahve fincanı takımı.
Bir kahvenin kırk yıl hatırı olduğuna göre kahve içilen fincanın da her zaman hatırası olacağından biz de sayın Hocamıza teşekkür ederiz.

KİRALAR ARTTI, KONUT SATIŞI DÜŞTÜ

Sahibinden.com sitesince mail adresimize gönderilen açıklamada, Bursa’nın 2015 Ocak-Temmuz aylarına ait emlak fiyatları ve tüketici tercihleri açıklanmış.
Verilere göre, Bursa’da kiralık daire fiyatları 2015 yılının ilk 7 aylık döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 9 yükselerek ortalama 600 TL olmuş.
Kiralık daire ilanlarında yüzde 47’lik artışın yaşandığı Bursa’da, tüketiciler tercihini 3 oda 1 salon, 100 metrekare, kombili ve 2. katta bulunan dairelerden yana kullandı.
Satılık daire fiyatlarında ise tersi bir durum yaşanmış ve  yüzde 12 oranında düşüşün gözlendiği ifade ediliyor.
Satılık daireler 2015’in ilk 7 aylık döneminde ortalama 145 bin TL’den alıcı bulmuş.
Dağın taşın konut yapılıp satıldığı kentimizde konut satışlarının ortalama 145 bin lira olması dar gelirli bir ailenin ev sahibi olmasının hayal olduğunun ispatıdır.
Yüzde 9’luk kira artışı aslında konut fiyatlarının yüksek oluşundan alım gücünün olmadığını gösteriyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.