Hava Durumu

“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır”

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2016 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 08:00
Ulu Önder Atatürk’ün bu sözünün bugün ne kadar anlamlı olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz.
Ülkemiz ve sonrasında Avrupa’da yaşanan terör saldırılarının yaşattığı acı evrenselleşmiş durumda.
Bu yetmiyormuş gibi  Güneydoğu’da sürdürülen operasyonlarda asker ve polisimizin şehit haberleri yüreğimize kor gibi  düşüyor.
En çok birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken şu günlerde bunun öncülüğünü siyasi parti liderleri yaparak topluma örnek olmuşlardır.
Bu konuda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çağrısıyla AK Parti, CHP ve MHP birlikte ortak bildiri yayınlamaları karşılık buldu ve partilerin tabanına kadar bu durum yansımış durumda.
Terör olaylarının yaşattığı acı, Mustafakemalpaşa’daki siyasi partileri birleştirmiş. 
AK Parti, CHP ve MHP’nin Mustafakemalpaşa teşkilatları teröre karşı ortak bir bildiri yayımlayarak ülkeyi bölmeyi amaçlayan saldırıları kınamışlar.
AK Parti İlçe Başkanı Sadettin Akkoyunlu, CHP İlçe Başkanı Vahit Girgin ve MHP İlçe Başkanı Levent Burmalı’nın ortak imzasıyla yayımlanan deklarasyonda özetle şu sözlere yer verilmiş:
“Ülkelerin sınırlarının zorla değiştirilmeye çalışıldığı, ekonomik ve politik çıkarların insan onurunu çiğnercesine vahşileştiği bir dönemdeyiz. Bizi yıldırmak, durdurmak isteyen kim olursa olsun, dün olduğu gibi bugün de gereken dersi alacaktır. Vatanımızın sınırları şehitlerimizin kanı ile çizilmiştir. Bize miras kalan bu mukaddes vatanı korumak için gerekirse hepimiz bizim için şeref olan şehitlik mertebesinin adayları olmaya hazırız. Bizi dar bir coğrafyada sıkıştırmak ve yıldırmak isteyen kim olursa olsun, boş hayallerine ulaşamayacaklardır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır’ diyerek farklı siyasi görüşe sahip bizler diyoruz ki; şehitler tepesine her bir evladının imrenerek baktığı bu mukaddes topraklar sonsuza kadar bizim vatanımız olarak kalacaktır”
Mustafakemalpaşa’daki bu birlik beraberlik çağrısının Bursa geneline yayılması temennimizdir.

Bunu da yaptılar

İnegöl´de yaşanan hırsızlık ne kadar duyarsız olduğumuzu gösterirken bu da olur mu dedirtti.
İnegöl Belediyesi’nce yaptırılan sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılayan mamamatiklere konulan mamalar çalınmış.
Mamamatik makinelerinin arkasındaki kilitler kırılarak, içindeki mama stokları alınmış.
Durumu gören mahalle sakinleri yaşanan bu olaya hem şaşırmışlar hem de tepki göstermişler.

Şenlik iptal

İnegöl Belediyesi’nce dün yapılması gereken bahar etkinliklerinin ülkemizde yaşanan terör olaylarından dolayı iptal edildiği bildirildi.
Bahar Şenlikleri adı altında yedi ayrı ülkeden gelecek halk oyunları dans gruplarının gösterilerini yapacakları ilçe kapalı spor salonundaki uluslararası etkinliğe vatandaşların malum sebeplerden dolayı kapalı alanlara girme çekinceleri organizasyonun iptal edilmesinde etken olmuş.

Başkandan ihale iptal açıklaması

İki gündür Mudanya’da konuşulan konu bu…
Mudanya Belediyesi’nin mülkü olan ve de önceki dönem 4 bin 356 lira kira bedeli olan eski Meriç Çay Bahçesi’nin bulunduğu alanın aylık kirasını 50 bin 800 yüz liraya çıkaran ihaleyi gerçekleştirip yurtdışına çıkan Başkan Hayri Türkyılmaz’ın dönüşünde ihaleyi iptal etmesi konuşuluyor.
Meselenin detayını öğrenmek üzere Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a sordum.
“İhalenin iptalinde kimse kendine bir şey mal etmeye kalkışmasın. İhale ilan tutanağındaki ada parsel numarasıyla bizim şartnamemizde gerçek olan numaranın farklı olmasından dolayı iptal edilmiştir” şeklindeki Başkan Türkyılmaz’ın bu açıklaması dedikodulara cevap niteliğinde olmuştur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.