Hava Durumu

Sosyal belediyeciliği eleştirilen başkandan yanıt

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2015 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2015 07:18
Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, geçenlerde bir kitapçık göndermiş.
Üzerinde Kestel’de sosyal ve kültürel faaliyetler ile yaşam yazılı 32 sayfadan oluşan kitapçıkta, belediyenin yaptığı sosyal faaliyetlerin içeriği anlatılıyor.
Aslında Kestel Belediyesi’ni yeterince sosyal içerikli etkinlikler yapmadığı için hep tenkit etmişimdir.
Dün elime geçen kitapçığı incelediğimde gördüm ki, hiç de öyle değilmiş...
Milli bayramlardan geleneksel mahalle pilav etkiliklerine, çocuk oyunları şenliğinden engelli vatandaşlarımıza yapılan piknik organizasyonları gibi pek çok çalışma kitapta dikkati çekiyor.
Ayrıca yaz aylarında okulların kapanmasıyla açılan sporun pek çok branşının yer aldığı yaz spor okullarına belediye olarak destek verilmesi de çocuklarımız açısından önemlidir.
Kitapçıktaki faaliyetlerin fotoğraflarını incelerken çok ilgimi çekeni ise ilçe halkının Çanakkale’ye götürülmesidir.
Gerçi bunu diğer belediyeler de yapıyor ama bugünleri görüp yaşamamıza yaratandan sonra sebep olup vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimize kabirleri başında dua edip, teşekkür etmek müthiş bir duygu…
Bu tür etkinlikleri belediyelerin sadece rutin hizmetlerinin dışında halkın isteği doğrultusunda fırsat ve imkanlar oluşturarak yapması sosyal belediyecilik anlayışının gereğidir.
Böylesine küçük dokunuşların bile vatandaşı nasıl da memnun ettiğini görüyoruz.
Yazıya Kestel Belediye Başkanı Yener Acar’ın sosyal belediyecilik yönünün eksik olduğuna vurgu yaparak başlamıştık.
Ama ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor; Başkan Acar’ın belediyenin düzenlediği ya da destek olduğu sosyal etkinliklerle ön plana çıkma heveslisi olmadığı anlaşılıyor.

İŞTE ÖZLENEN FOTOĞRAF

Hep söylüyor, yazıyoruz.
Kente katkı koyanlar, Bursa adına yapılacak her konuda ortak akılla hareket edilmelidir diye.
Ama bu arzulanan birlikteliği göremiyorduk.
Elbette bunun farklı sebep ve nedenleri var.
Ama ne olursa olsun, mevzu Bursa olduğunda aynı çatı altında buluşmak hedefler adına önemliydi.
Şehir dışında olduğumdan BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın davet ettiği İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları toplantısına katılamamıştım. Daha sonra öğrendiğimiz ve de basına yansımalarına bakınca gördüm ki, toplantıda ortaya çıkan fotoğraf mükemmelmiş.

Başta Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın aynı kare içinde olmaları marka kent olma hedefinde arzulanan tablodur.

BS TRABZON'DA NELER KAYBETTİ?

Bursaspor’un Trabzon’a yenilerek üç puan bırakması, koca bir sezondan daha fazlasına mal oldu bize.
Teknik heyet ve futbolcular bu maçın önemini yeterince kavramamış olacak ki, sahada gösterdikleri performanslarından bu açıkça belli oluyordu.
Bakın Trabzon yenilgisi bize nelere mal oldu. 34 maçlık koca bir sezonun bitimine üç hafta kala Avrupa’ya gitme umudumuz bitti… Aynı şekilde UEFA’ya olan Avrupa’ya gidememe cezamızı ödeme avantajını kaybettik... Türkiye Ziraat Kupası’nda final oynama hayalimizi ilk maçta hem skor hem de saha avantajımızı kaybederek zaten Avrupa hedefini zora sokmuş bulunuyoruz… 2014-2015 sezonu sıralamasında ilk beş içinde olma özelliğimizi kaçırdık. Federasyonun galip gelen takıma verdiği ücret olan 1 milyon 200 bin lirayı Trabzonspor’a bıraktık… Garantisi olmamakla birlikte önümüzdeki sezonda ilk dört içinde yer alıp Avrupa’ya gitmeyi hak edip cezamızı çekmek için çabalayacağız. İşte, Trabzon’da kaçan balığın ne kadar büyük olduğunun değerlendirmesini size bırakıyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.