Hava Durumu

Size bu hakkı verenlere ayıp etmiyor musunuz?

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2014 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 07:44
Büyükşehir Belediye Meclisi’ni yıllardır görevim gereği izlerim.
Pek çok kez muhalefet partisi meclis üyelerinin eleştiri yaparken sarf ettikleri sert sözleriyle zaman zaman da kantarın topuzunun, ayarının kaçtığına tanık olmuşuzdur.
Neticesinde, sanki biraz önce hiçbir şey yaşanmamış gibi meclis üyelerinin kol kola salondan dışarı çıktıklarını görünce an itibariyle yaşananların hepsinin Bursa’ya daha iyi hizmet edebilmek anlamında olduğu izlenimi oluşturulurdu.
Ama dün Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan meclis oturumunda yaşananlara hiç şahit olmamıştık.
MHP ve CHP meclis üyelerinin salonu terk etmesine kadar uzanan gelişmeyi özetle aktaralım.
Dünkü toplantıya grubuyla katılan MHP İl Başkanı Hasan Topçu, meclise başkanlık eden Belediye Başkanı Recep Altepe’den grubu adına söz almak ve bunu da meclis kürsüsünden yapmak istediğini söyledi.
Altepe’nin izin verdiği bu konuya ilk kez belediyle meclisinden parti il başkanının konuşmasına tanık olduk bu arada. 
Topçu’nun Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde cumartesi akşamı partisinin genel başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılımıyla 17-25 Aralık operasyonlarına ilişkin düzenlemek istediği toplantıda salonun iptal edilmesine sert bir dille tepki göstermesi gerginliğin fitilini ateşleyen gelişme oldu.
Topçu’nun AK Partili eski bakanların ismini vererek konuşmasını sürdürmesi üzerine AK Partili meclis üyeleri elleriyle masaların üzerine vurarak durumu protesto etmeye başlar.
Bu arada Hasan Topçu’nun konuşması sırasında kürsü önüne yığılan MHP ve AK Partili meclis üyeleri arasında itiş kakış yaşandı.
Konuşmasını tamamlayıp kürsüden inen Topçu, MHP’li diğer meclis üyeleriyle salonu terk eder. Gerginliğin yatışacağı düşünülürken bu kez de CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, Altepe’yi tahammülsüzlükle eleştirerek onlar da salonu terk eder. Bursa’yı yönetenlere hiç de yakışmayan bu manzara karşısında Başkan Altepe, zannediyorum ki, iyi niyetli olarak Topçu’ya söz hakkı verdiğine şimdi bin pişman olmuştur.

Mahalle meclislerinin önemi

Mudanya Kent Konseyi, ilçede halkın görev alarak yaşadığı çevre hakkında sorumluluk üstlenmesi ve söz sahibi olmasını hedef-leyen mahalle meclisi oluşumunun ilkini Halitpaşa Mahallesi’nde hayata geçirecek. Halitpaşa’da oturan tüm seçmenlerin seçme ve seçilme hakkının olduğu mahalle meclisine başvuru tarihi bugün sonu ererken seçim ise bir gün sonra yani yarın yapılacak. Mahalle meclisinin temel görevi, mahalle sorunlarını saptamak ve çözüm üretmek ile üretilen çözümleri Kent Konseyi aracılığıyla ilgili makamlara ileterek izlenmelerini sağlamak. Pazar günü Çilingiroğlu Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili bilgi veren Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, mahalle meclisinin yüzde 30’unu kadınların, yüzde 20’sini gençlerin, engellilerin ise yüzde 5 oranında temsili olacağını söyledi.

AK Parti’nin ‘istişareli’ son kongresi yarın Kestel’de

AK Parti ilçe kongrelerinin sonuncusu daha önce ertelenen Kestel’de yarın yapılacak. 14 Kasım’da Yıldırım İlçe Kongresi ile başlayıp 17 ilçeyi kapsayan kongrelerin yarın Kestel’de tamamlanmasıyla seçilen tüm il delegelerinin oylarıyla belirlenecek il başkanlığı seçimi için süreç başlayacak.
Daha önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz gibi il başkanlığı kongresine kısa bir süre kalmasına rağmen halen adayın ortaya çıkmaması garip bir durum olarak karşılanmıyor.
Bunun sebebi, önceki yazılarımızda analizini yaptığımız gibi mevcut başkan Cemalettin Torun’un il başkanlığını milletvekilliğine tercih etme yönünde eğilim sergilemesidir…
Velhasıl, yarın yapılacak AK Parti Kestel İlçe Kongresi’nde Torun’un yapacağı konuşmanın satır aralarında zannediyorum bu yönde ipuçları verecektir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.