Hava Durumu

Siz yeter ki üretin destek her zaman var

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2015 06:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2015 06:57
Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği üyeleri girişimcilikleriyle Türkiye’ye örnek olmayı sürdürüyorlar.
Arzu Kırayoğlu’nun koordinatörlüğünde dernek tarafından hazırlanan, “Gelenekleri yaşatıyoruz, kadın istihdamını artırıyoruz” isimli proje İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı‘ndan hibe almaya hak kazandı.
Yörede yetişen böğürtlen meyvesinin el değmeden sıkılarak suyunun çıkarılması, paketlenmesi ve şişelenmesini yapacak makinelerin hibe yöntemiyle alımının üstlenildiği bir yıl süreli projenin amacı, adı üzerinde.
Gelenekleri yaşatıyoruz, kadın istihdamını artırıyoruz.
Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Sermin Cakalıoğlu, kadınlara fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerine öncü olmuştur. 
Cumalıkızık’la başlayıp Saitabat’ta ivme kazanarak bugün kentimizde 21 kadın derneğinin oluşumuyla güçlenip Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu’nun kurulmasına kadar uzanan kadın hareketinin rol model haline gelmesinin altında tüm kadınlarımıza örnek bir başarı öyküsü var.
Türk kadınına örnek bu başarı öyküsünü başka bir gün daha ayrıntılı yazacağım.
Sermin Cakalıoğlu’nun şimdiki hedefi kurucu başkanlığını üstlendiği Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu’nu ülke geneline yayarak halkayı daha da genişletmek.

***

Var olandan alıp yok olana veriliyor

Karacabey Belediyesi sosyal yardımlaşma anlamında faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.
Son olarak durumu iyi ailelerden tedarik edilen kıyafet, eşya ve benzeri ürünler, yapılan tespitler doğrultusunda ilçedeki ihtiyaç sahiplerine veriliyor.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, var olandan alıp yok olana ulaşmasında aracılık yapan belediyenin başlattığı bu yardım kampanyasının her kesimden ilgi gördüğünü belirtiyor.

***

“CHP’siz hükümet kurulamaz”

CHP Gemlik İlçe Başkanlığı, seçim çalışmaları kapsamında önceki gün ilçeye gelen Milletvekili Alpay Aydın’ın katılımıyla dernek ve esnaf ziyareti yapmıştı.
Bu ziyaretlerin birinde konuşan ilçe başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin tek başına iktidar olamayacağını iddia ederek, CHP’siz hükümet kurulamayacağını söylemiş.
Yapılan pek çok kamuoyu yoklamalarında çıkan sonuç Sertaslan’ın bu tespiti yönünde.

***

Palandöken’le Uludağ birleşir mi?

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti milletvekili adayı Efkan Ala, seçim çalışmaları kapsamında önceki gün gittiği İnegöl’de Erzurumlular Derneği’ni ziyaret etmiş.
Bursa’dan listeye konulmasının amacı da kentte yaşayan Erzurumlu hemşerilerinin oyunu almak olduğuna göre, Ala’nın nokta atışı bu ziyaretlerini normal karşılamak gerek.
Eski bakan, İnegöl’de partisinin hedeflerini açıklarken dikkatimi çekti.
Dertlerinin Palandöken Dağı ile Uludağ’ı birleştirmek olduğunu ifade etmiş…
Biz yıllardır Bursa ile Uludağ’ı birleştiremedik ki, Palandöken’le nasıl birleştirilecek bekleyip görelim.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.