Hava Durumu

Siz Kumla’yı haziranda görün

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2016 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 07:00
Bursa pek çok özelliğinin yanında aynı zamanda bir deniz kentidir.
Gemlik Narlı sahilinden başlayarak Kumsaz, Kurşunlu, Altıntaş, Güzelyalı, Mudanya, Kumyaka, Tirilye, Eşgel, Karacabey Boğazı, Malkara ve Bandırma’ya sınır mahallemiz olan Kurşunlu’ya kadar uzanan 111 kilometrelik bir sahil şeridimiz var.
Ama ne yazık ki, Büyükşehir Belediyesi’nin son beş yılda sahillerimize gösterdiği ilgi, unuttuğumuz deniz kenti kimliğini ancak kazandırdı.
Ulaşımdan kıyıların güzelliklerinin keşfine kadar dönüşüm ve gelişimi için deniz sahillerinde başlayan çalışmalar sürüyor.
Bursa’da nerede denize girilebilir diye düşündüğümüzde akıllara öncelikli olarak Küçükkumla sahili gelmektedir.
Ancak bu sahilimizde geçtiğimiz yaz sezonuyla birlikte başlayıp kışın da süren çalışmalar henüz tamamlanmış değil.
Meseleye sadece sahillerin düzenlenmesi olarak bakarsak yanılabiliriz.
Zira aynı bölgelerde yıllardır denize yapılan kanalizasyon deşarjlarının bundan böyle arıtma tesislerine aktarılacak olması, altyapıyla birlikte üstyapı ve doğalgaz çalışmaları, elektrik hatlarının yeraltına alınması birlikte yürütülmektedir.
Ayrıca kumsalın düzenlenmesi ve genişletilmesi gibi görsel çalışmalar da öte yandan devam ediyor.
Bunların hepsi evet önemli ancak, çalışmaların geçtiğimiz yaz aylarındaki gibi bu sezon da bitirilemeyecek kaygısı var vatandaşlarda.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Küçükkumlalılara büyük müjde diyebileceğimiz gelişmeyi bizlerle paylaştı.
Şöyle ki, Küçükkumla sahilinde çalışmaların koordineli olarak yürütülebilmesi ve bir daha sıkıntı yaşanmaması için dört ayrı birimin işleri eşzamanlı yapmaları gereken işlerinin aksamasından uzadığını belirtiyor.
Başkan Altepe, doğalgazın birinci etabını oluşturacak sahil caddesindeki işlemin bitmesinin ardından hemen üstyapı çalışmasına başlanılacak yolun üzerine parke taşı döşenerek hizmete açılacağını söylüyor.
Son olarak da plajda yapılacak düzenlemelerle Küçükkumla yaz sezonu öncesi hazır hale getirilecek.

Yaşlılar en değerli varlığımızdır


Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 18–24 Mart tarihleri arasında kutlanan  “Yaşlılar Haftası” nedeniyle yayımladığı mesajda şöyle demiş.
“Her fırsatta deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak, onların yanında olduğumuzu kendilerine hissettirmek minnet borcumuzdur”
Bugün kendimizi ne kadar genç ve dinç hissediyor olsak da yarın yaşlanacağımızı düşünerek o zaman görmek istediğimiz ilgiyi bugün bizler de gösterirsek karşılığını alabileceğimizi unutmamalıyız.

Güneş şenliğinde güneş yoktu


Bursa Valiliği, İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Gün Batımı Şenliği 19-20 Mart 2016 tarihinde İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti.
Şenliği ilginç kılan ise havanın bulutlu olması nedeniyle Gün Batımı Şenliği’nde güneşin yüzünü fotoğraf severlere göstermemesiydi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.