Hava Durumu

Siz de manyetik kirlilik ölçümü yaptırabilirsiniz

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2016 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 06:59
Pek çoğumuz farkında olmuyoruz ama birileri para kazanacak diye birilerinin de sağlığı bozuluyor.
Onayımız olmadan yaşadığımız çevremize kurulan baz istasyonlarının toplum sağlığını bozduğu bilimsel olarak kanıtlanmış olmasına rağmen hala bu konuda gerekli önemlerin alınmaması yüzünden oluşan tepkilere sıklıkça şahit oluyoruz.
Halbuki Anayasamızda bu durum şöyle ifade ediliyor:
“Herkes dengeli ve sağlıklı yaşama hakkına sahiptir” 
Bu tartışmalara son verecek yasa yürürlüğe girmesine rağmen böyle bir duruma maruz kalan vatandaş nereye ne şekilde şikayet başvurusu yapacağını bilmiyor.
Cep telefonu kullanımının ilk başladığı günlerden beri önemli tartışma konularından biri olan baz istasyonları için yer seçim belgesi düzenleme yetkisi yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından büyükşehir belediyelerine verildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi de vatandaşlardan gelen şikayetlere cevap verebilecek dokuz ayrı birimin yöneticisinden oluşan bir üst komisyon, beş ayrı birimin teknik personelinden oluşan bir de alt komisyon oluşturdu.
Uluslararası İyonlaşmamış Radyasyondan Korunma Komisyonu tarafından belirlenen ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun da yönetmeliklerinde yer alan güvenlik mesafesi kriterleri doğrultusunda başvuru yapan operatörlerin baz istasyonu kurmak istedikleri noktaları titizlikle inceleyen Büyükşehir Belediyesi Elektronik ve Haberleşme Şube Müdürlüğü ekipleri bugüne kadar yapılan 766 talepten 152’sine halk sağlığını tehdit edebileceği gerekçesiyle olumsuz görüş belirtmiş.
Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin 9. maddesinde, “Özel mülkiyete tabi arsa ve binalarda ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun uygun görüşü ile beş yılda bir yenilenmek ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre kat maliklerinin muvafakati alınmak şartıyla ilgili idarelerden ruhsat alınarak elektronik haberleşme istasyonu kurulabilir” denmektedir.
Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Elektronik ve Haberleşme Şube Müdürlüğü, talepte bulunan vatandaşların evlerinde de ücretsiz kirlilik ölçümü yaparak, vatandaşları gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıyor.
Bu demek oluyor ki, sizde çevrenizde böyle bir durumla karşı karşıyaysanız manyetik kirlilik ölçümü         yaptırabilirsiniz.

“Belediye güven ve itibar kazandı”


Karacabey Belediyesi’nin hizmet içi “Ortak Akıl ve İstişare Toplantıları”nda konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan, ekonomik açıdan düzlüğe ulaştırmayı başarmalarıyla belediyeye güven ve itibarın yeniden kazandırıldığını söylemiş.
Başkan bu işin sırrını da borç ve israf dönemine son vermek olarak açıklamış.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.