Hava Durumu

Sigaraya karşı sert tedbirler alınıyor

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2017 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2017 04:51

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, AK Parti Hükümeti'nin uygulamaya koyduğu önemli çalışmalarından biri de hiç şüphe yok ki, kapalı alanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasıdır.
Uygulamanın yürürlüğe girdiği yıllarda o kadar çok etkili oldu ki, çevremde tanık olduğum pek çok kişinin sigarayı bırakmasına vesile olmuştur.
Ancak son birkaç yıldır bu yöndeki denetimler azalmış olacak ki,
kapalı alanlarda yavaş yavaş sigara içilmeye yeniden başlandı.
Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile Yeşilay'ın işbirliğinde geliştirilen "Yeşil Dedektör" uygulaması sayesinde, yasağa uymayanlar bundan böyle başkalarının sağlığına zarar veremeyecekler.
Aksi takdirde cezalandırılabileceklerini görecekler.
Sigara tiryakilerinin sözde kendilerini teselli etmek adına sıkça kullandıkları bir deyim vardır, "İçen de ölüyor içmeyen de!"
Bu deyim "Yeşil Dedektör" uygulaması sayesinde son bulacak.
Şöyle ki, vatandaş akıllı telefonuna indireceği ücretsiz bu uygulama sayesinde o anda bulunduğu ortamda sigara ihlali yapıldığı bildirimini bir tuşla yapabilecek.
Bu uygulama sayesinde sigara içmeyenler içenler yüzünden pasif içici konumuna düşmeyecektir.
Böylece vatandaş anayasal bir hak olan sağlıklı çevrede yaşama hakkına sahip çıkmış olacaktır.
Sigara içenler kadar aynı ortamı paylaşan kişiler üzerinde yapılan istatistiklerle Türkiye'de her yıl doğrudan kullanıma bağlı olarak yaklaşık 100 bin ve pasif içiciliğe bağlı olarak da 15 bin kişinin sigaradan hayatını kaybettiği belirtiliyor.
Ortada böylesi bir gerçek varken hâlâ kapalı ve yasaklanan alanlarda sigara içme ısrarı göstermek kabul edilecek bir durum asla değildir.

Eski başkan CHP'den istifa etti

CHP Mudanya İlçe Başkanlığı yaparken belediye başkan aday adaylığı için bu görevinden istifa eden ve bir süre önce de hakkında disiplin süreci başlatılan Rüştü Cozlan partisinden istifa ettiğini duyurdu.
İstifasını sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, "CHP'ye veda zamanı" diye duyuran eski başkan, gerekçesini de şöyle açıklamış:
"İşgal edilen makam ve mevkilere gelenlere yönelik kin, öfke ve düşmanlık duygularına anlam veremiyorum. Bu tutum siyaset ve hukuk biliminin konusu değil, psikopatolojinin konusudur. Onlara Allah şifa versin diyorum"
Bilindiği gibi CHP'li dört meclis üyesi de İl Disiplin Kurulu'nca partiden ihraç edildiği Mudanya'da Rüştü Cozlan'ın ardından başka istifaların da geleceği ifade ediliyor.

Kent konseyine başkandan destek

Gemlik Kent Konseyi olağan toplantısına Belediye Başkanı Refik Yılmaz da katılmış.
Kent Konseyi'nin önümüzdeki altı aylık çalışma programının yapıldığı toplantıya konuk olan Başkan Yılmaz, Gemlik halkının ilçe sorunlarını tartıştığı konuları gündeme getirerek çözüm yolları aradıkları için konsey yönetimine teşekkür ederek çalışmalarına belediye olarak destek vermeyi sürdüreceklerini söylemiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.