Hava Durumu

Şehitler üzerinden siyaset yapmak ülkeye ihanettir

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2015 06:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2015 06:53
Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Yenişehir’de de şehitlerimiz için düzenlenen yürüyüşe siyaset karışınca olacağı buydu.
Toplum olarak bazen ne tepkimizi ne de sevgimizi göstermeyi bilemiyoruz.
Mesele şu;
Önceki gün Yenişehir’de şehitler için gerçekleşen yürüyüş, CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse ile MHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel’i karşı karşıya getirmiş.
Ne alaka diyebilirsiniz, anlatayım…
Yenişehir’de şehitler için düzenlenen yürüyüş öncesi MHP Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel, CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse’yi arayarak yürüyüşe siyasi partiler olarak birlikte katılmayı teklif eder.
Köse, STK’lar ile birlikte ilçe halkının da katılım göstereceği bu anlamlı yürüyüşe hiç bir siyasi amaç güdülmeden sadece Türk bayraklarıyla katılma konusunda karşılıklı mutabakata varırlar.
Yürüyüş öncesi toplanılan alanına gelen Ahmet Köse ile birlikte CHP’liler ülkü ocakları üyelerinin taşıdığı farklı bayrakları görünce duruma tepki göstermişler.
“Biz böyle anlaşmamıştık. Sadece Türk bayrağı taşınacaktı” diyen Köse’ye, ülkücü grubun taşıdığı bayrak ve sancakları gösterip “Bunlar gavur bayrağı mı?” diye cevap veren bir vatandaşın sözleri ortamın gerilmesine sebep olmuş.
Şunu da belirtmiş olalım, Köse’nin taşınmasına tepki gösterdiği o bayraklar herhangi bir partiye ait olmayıp eski Türk devletlerinin sancak ve bayraklarından oluşuyormuş.
Bunun üzerine CHP olarak yürüyüşe katılmaktan vazgeçip çağrıları üzerine alana gelen az sayıdaki partilileriyle birlikte oradan ayrılmak isteyen Köse’nin üzerine iddiaya göre ülkücü grup içinden bazı kişilerin yürümesiyle arbede yaşanmış.
Araya girilmesiyle de olay daha da büyümeden yatıştırılmış.
Özel ile Köse yürüyüşte yaşanan tartışmalarını daha sonra sosyal medya hesaplarına taşımışlar.
CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse, linç edilmekten kurtulduğunu belirterek olayı anlatırken MHP’li Ercan Özel ise, “Yürüyüşe gölge düşürmeye çalışmıştır” diyerek yaşananları anlatan açıklamada bulunmuş.
Şehitler için düzenlenen yürüyüşte dahi siyasi rant edilmek istenmesinin sorumlusu aslında ne Özer ne de Köse’dir.
Sorumlu:
TBMM’de uzlaşamayarak teşkilatlarına kötü örnek olan parti kurmaylarıdır.
Bu arada yürüyüşe AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan katılımın olmayışı zannediyorum ki, yaşanması muhtemel tartışmalara dahil olmamak adına olsa gerek.

SANAYİCİ UÜ'YÜ TANIYOR

Uludağ Üniversitesi yönetimi, “3. Nesil Üniversite” hedefinde emin adımlarla ilerleyebilmek için kent dinamiklerinin görüş ve önerilerini almaya devam ediyor.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bir süredir çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla yaptığı toplantılara organize sanayi bölgelerini de eklemiş.
Kentimizde faaliyet gösteren 8 OSB ve 13 Islah OSB’nin başkan ve yöneticileriyle bir araya gelen Rektör Ulcay’ın davetinden duydukları memnuniyeti bakın nasıl ifade etmişler.
Hasanağa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sezgi Erceiş,”On beş senedir her gün üniversitenin önünden geçiyorum ama ilk defa böyle bir toplantı için çağrıldım. Çok mutlu oldum. Bu iletişimin yararlı projelerde de sürmesini dilerim”
Üniversitedeki akademisyenlerinin bugüne dek sanayiciyle iyi iletişim kuramadığını savunan DOSAB Müdürü Serhat Şengül de, “Bugüne kadar bizlere proje için Uludağ Üniversitesi’nden gelen olmadı. Oysa biz, Uludağ Üniversitesi’ne pozitif ayrımcılık yapmaya her zaman hazırız, yeter ki bize gelsinler”diyor.
Mesele de bu değil mi?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.