Hava Durumu

Sayın Müezzinoğlu, Bursa Teknik Üniversitesi meselesi ne oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2017 04:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2017 04:38

Geçtiğimiz hafta sonu kentimiz, 'hükümetin zirvesi' diyebileceğimiz başta Başbakan Yıldırım olmak üzere dört bakanı ağırladı.
İlki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mudanya'daki programa katıldı.
Cumartesi günü Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile hem iktidar hem de muhalefet milletvekilleri katıldı.
Pazar günü de Başbakan Binalı Yıldırım, beraberinde bakanlar Faruk Çelik, Mehmet Müezzinoğlu ve Ahmet Arslan miting için Bursa'daydı.
Temel atma ve açılışların yapıldığı programlarda, Bursa'nın çözüm bekleyen Uludağ'ın yetki tartışmasından Yıldırım'a yapılacak metroya, hızlı trenden İnegöl Üniversitesi'nin kurulmasına kadar pek çok konu Başbakan'a sunuldu.
Ama bu yatırımların içinde Bursa için önem arz eden Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ana kampus inşaatının yapımına ilişkin konu gündeme hiç gelmedi.
Halbuki Uludağ Üniversitesi'nden sonra kentimize kazandırılacak ikinci devlet üniversitesi olan BTÜ ana kampus inşaatının yapımı, Bursa'nın yatırım gündeminden çıkarılmış gibi bir izlenim oluşmuştur.
Nitekim BTÜ'nün üç yıl önce Kestel'de belirlenen yere inşaatının yapımına ilişkin yatırımın Bursa gündeminden çıkarılıp askıya alınması kafalarda soru işareti oluşturmuştur.
Bu durumda TBMM'de kentimizi en üst seviyede temsil eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu'na sormak istiyorum.
Uzun görüşmeler neticesi tüm bürokrasi engellerinin aşılıp yerin devri iki yıl önce BTÜ'ye yapılmasına rağmen Kestel'deki kampus inşaatına niçin başlanmamıştır?
Sayın Bakan'ın vereceği yanıtla, hiç şüphe yok ki, Bursa'nın en önemli yatırımlarından biri olan 'BTÜ inşaatına ne oldu?' sorusu da aydınlanmış olacaktır.

Kestel'e bin kişilik 2. kültür merkezi

Kestel'de halihazırda hizmet sunan kültür merkezi her geçen gün gelişim gösteren ilçenin ihtiyacını karşılayamayınca 6 ay önce yapımına başlanan ikinci kültür merkezi inşaatında sona gelinmiş durumda.
Belediye Başkanı Yener Acar, 6 milyon liraya mal olacak olan yeni kültür merkezinin bin kişi kapasiteli olup bünyesinde toplantı odaları, fuaye alanı ve kafeteryanın yer aldığı tesisin nisan ayı sonunda açılacağını söyledi.

Uyuşturucuyla mücadele böyle olur

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için eylem planı hazırlamış.
Okul müdürleri, rehber, beden eğitimi öğretmenleri, Bursa Yeşilay Cemiyeti, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi ve İlçe Müftülüğü yetkilileriyle toplantılar yapılarak bağımlılıkla mücadele konusunda işbirliği yapılması kararlaştırılmış.
Oluşturulacak komisyonlar aracılığıyla tüm okullardaki ergenlere ve ailelerine eylem planı kapsamında görüşmeler yapılarak bilgilendirilecek.
Uyuşturucuyla mücadeleyi sadece güvenlik güçlerinden beklemeyip toplum olarak üzerimize düşen görevi yaparsak sonuç alabiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.