Hava Durumu

Şahin, vaatlere rakamlarla yanıt verdi

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2015 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2015 08:25
Açık artırmaya çıkarılmışçasına liderlerin bir diğerinden daha fazla rakamlarla asgari ücretliye ve emekliye maaş taahhüdünde bulunma yarışına girmesi vatandaşın kafasını iyice karıştırmış durumda.
Emekli, “Seçimden seçime dört yılda bir akıllarına gelen biz emeklilere kim daha fazla maaş vereceğine bizi ikna ederse oyumuz onadır” derken asgari ücretli benzer yaklaşımda bunuyor.
Dün, ziyaretimize AK Parti Osmangazi ilçe yönetimiyle birlikte gelen Milletvekili Hüseyin Şahin’e bizim Serkan İnceoğlu şunu sordu:
“TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nun içinde olan birisiniz. Dolayısıyla da bütçenin durumunu en iyi bilenlerdensiniz. Bu durumda emekliye ve asgari ücretliye parti genel başkanlarının vaat ettiği rakamların bütçede karşılığı var mı?”
Şahin’in yanıtı rakamlar vererek şöyle oldu:
“ 2015 yılı bütçesi 473 milyar olarak belirlenmiştir. Bunun 140 milyar lirası kamu personeli maaşlarına, 85 milyar lirası milli eğitime, 80 milyar lirası Sosyal Güvenlik Sistemi’ne, 54 milyar lirası faize, 33 milyar lirası Sosyal Politikalar Bakanlığı ve geri kalanlar ise spor, kültür, sanayi bakanlıklarına gidiyor. İşte rakamlar ortada. Bunu vaat edenler de toplumun gerçeklerinden uzak siyaset yapıyorlar. İşte Yunanistan gerçeği. Vaatlerle iş başına gelen Yunanistan Başbakanı Çipras, hükümetin başına geçip gerçeklerle yüzleşince taahhüt ettikleri konusunda geri adım atmak zorunda kalmıştır”
Bu durumda her zaman olduğu gibi en iyi değerlendirmeyi 7 Haziran’da sandık başına gidecek seçmen yapacaktır.
O zaman göreceğiz emeklinin, işçinin vaatlerden yana mı, yoksa ‘veremezler’ diyenlerden yana mı tercih yapacağını.

Halkın tepkisi sonuç verdi

Kestel’deki Akçay ve Güvercinlik derelerine yapılmak istenen hidroelektrik santralı (HES) projesi için Saitabat, Derekızık, Orhaniye ve Osmaniye mahalleleri muhtarlarının önceliğinde başlatılan itirazlar sonuç verdi.
Saitabat Muhtarı Ahmet Eraslan, Derekızık Muhtarı Kamil Işık, Orhaniye Muhtarı Mevlüt Yıldız ve Osmaniye Muhtarı İlyas Yılmaz bu konuda halkı bilgilendirirken bir yandan da Ankara ve Bursa’daki ilgili resmi kurumlara projenin iptaline ilişkin yüzlerce itiraz dilekçesi vererek kendilerince haklı bir mücadele başlatmışlardı.
Netice itibarıyla Bursa Valiliği, iki ayrı dereye kurulması istenen HES projesinin bölgenin turizm gelişim alanı içinde kaldığı gerekçesiyle iptal edildiğini açıklamış.
Bundan şu çıkıyor:
Demek ki, haklıysanız ve hakkınızı yasalar çerçevesinde aradığınızda da karşılığını işte böyle alabiliyorsunuz.

Roman olmak ezik demek olmayacak

Roman sorunları çözümü için Bursa Valiliği kapsamlı bir çalışma başlattı.
Roman vatandaşların sorunlarının tespiti ve çözümü için gerekli çalışmaları yapmak üzere valilik tarafından ilk olarak "Romanlar İl Koordinasyon Kurulu" oluşturuldu.
Geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını gerçekleştiren Romanlar İl Koordinasyon Kurulu, kentimizde yaşayan ve dezavantajlı gruplar arasında yer alan Roman vatandaşların sorunlarının tespiti ve çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Belediyeler, ilçe kaymakamlıkları, kamu kurum ve kuruluşları ile Roman dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda başlıca sorunları eğitim, istihdam, barınma, konut, sağlık, sosyal dışlanma, erken yaşta evlilik, sosyal yardım ve sosyal hizmetlere erişim gibi ana başlıklar oluşturuyor.
Alınan kurul kararları gereği ihtiyaç sahibi Roman vatandaşlarımızın sosyal yardım ve hizmetlerden yararlanabilmelerini sağlamak için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Roman dernek ve üyelerine yönelik bilgilendirme toplantıları başlatılmış.
Toplumun bakış açısını değiştirmek adına devletin gerekli ihtiyaçları karşılamak için başlatılan çalışmalar sonuç vermelidir.
Bunun için Roman vatandaşlar suç unsuru oluşturan her türlü olaydan uzak kalmalılar.
Aksi takdirde toplumun bakış açısını değiştirmek güç olacaktır. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.