Hava Durumu

Sağlık Bakanı’nın serzenişleri kime?

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2015 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 07:28
7 Haziran seçimlerinde kentimizde milletvekili adayı olan ve 1 Kasım sürecinde de bu durumu sürdürerek milletvekili seçilen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bilindiği gibi 64’üncü hükümette de aynı gö-revi üstlendi.
İki seçim dönemini kapsayan altı ay süresince Bursa’da ilçeleri ikişer kez gidip buralarda belediye başkanları ve halkla görüşen Müezzinoğlu’na ilgide bir hayli fazlaydı.
Küçüğünden büyüğüne herkesle seçim süresinde görüşmeye özen gösterdiğine tanık olduğumuz Bakan Bey, önceki gün Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin ödül töreninde konuşmuş.
Zannediyorum ki, Bursa’daki seçim çalışmalarını kastederek gittiği her yerde kendisinden çok fazla istekte bulunulduğuna vurgu yaparak şöyle demiş:
“Benden belediye başkanları ilçemize hastane, ilçemize sağlık ocağı, ilçemize doktor, ilçemize ilimize tomografi, daha büyük bir hastane, yatak kapasitesi yetmez, şehir hastanesi istiyorlar. Ben bazen şunu derim ben Sağlık Bakanı mıyım, hastalık bakanı mıyım?”
Anlaşılan Müezzinoğlu, Bursa’da bu yönde çok talep gelmiş olacak ki, serzenişte bulunması bundan olsa gerek.
Sizce sağlık bakanından bir belediye başkanı hastane ya da sağlık ocağının dışında ne isteyebilir?
Düşünüyorum da aklıma hekim ya da sağlık personeli kadrosu talebi dışında başka bir şey gelmiyor.
Sağlık Bakanı, konuşmasının sonunda da görevini şöyle tanımlamış:
“Sağlık bakanının işinin hastane yapılmasını sağlamak değil toplumun sağlık yapısıyla ilgilenmek gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesine yönelik çalışmalar yapmaktır”
Yorum sizin…

Ertelenen belediye meclisi bugün

Geçtiğimiz hafta CHP’li 13 meclis üyesi Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı protesto etmek amacıyla meclis toplantısına katılmayınca çoğunluk oluşturulamamış ve toplantı ertelenmişti.
Mudanya Belediyesi tarihinde ilk kez böyle bir durumun yaşanması ilçede gündem oluştururken önceki akşam yapılan CHP grup toplantısında sular durulmuş olacak ki, bugüne ertelenen meclis toplantısına CHP’nin protestocu meclis üyeleri katılma kararı almışlar.

İznik’e yakışmayan bir karar bu

İznik’in toprak üzerinde olduğundan daha fazla tarihi eserin yeraltında olduğunu söylemekten dilimizde tüy bitti.
Dünya İznik’in altında olduğunu bildiği süren çalışmalara rağmen yeri henüz yeri tespit edilemeyen Senato Sarayı’nı ararken İznik Belediyesi’nin altyapı çalışmaları esnasında ortaya çıkan tarihi eserlerin bulunduğu sokağa hiç olmazsa parke taşı döşemek yerine sıcak asfalt dökmesi inanılacak gibi değil. 
Eminim ki, Belediye Başkanı Osman Sargın bu soruna çözüm bulacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.