Hava Durumu

Rol model kadınlardan başarı hikayeleri

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2016 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 07:04
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), bayanların da istedikleri takdirde hayallerini ticarete dönüştürebileceklerini düzenledikleri bir panelle paylaşmışlar.
Sevdikleri işleri kendi girişimleri ya da KOSGEB desteğiyle ticarete dönüştüren Orhangazili dört kadın girişimci, Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen “Girişimciler ve Başarı Hikayeleri” konulu panelde başarı hikayelerini anlatmışlar.
Orhangazili bayanların yoğun ilgi gösterdiği panelde, kadın girişimcilerin hikayeleri cesaret örneği olarak öne çıkmış aslında.
Nasıl mı, bakın anlatayım.
OTSO’nun önceki yıllarda ilçe dışından girişimcilerin konuk edildiği panelin rol modelleri bu yıl Orhangazili kadınlar olmuş.
Evlerinde amatör olarak yaptıkları işlerini girişimcilikleriyle ticarete dönüştüren İpexay Dikiş Atölyesi sahibi Hülya Say, Hilda Dil Merkezi sahibi İrem Şahin, sanal ortamda takı-tasarımı satış ve ihracatını yapan Hudoca Dizayn sahibi Evrim Ermutlu ve Ayla Triko’nun sahibi Ayla Zengin’in başarı hikayeleri katılımcıları büyülemiş.
Sırayla başarı hikayelerini anlatan girişimci bayanlardan Ayla Triko sahibi Ayla Zengin, evinde hobi olarak başladığı makine örgüsüne KOSGEB Girişimcilik Eğitimi alarak ve sonrasında da atölye açarak devam ettiğini söylemiş. Şimdi ise sosyal medya aracılığıyla yurt dışından bile teklif aldığını belirten Zengin, “Kadınların yapamayacağı iş yoktur. Bayanlarımız evde oturmasın, çalışsınlar. Risk almaktan korkmasınlar, azim ve inançla başarı geliyor” demiş.
İpexay Dikiş Atölyesi sahibi Hülya Say ise, KOSGEB Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamladıktan sonra kendisine bir dükkan açtığını ifade ederek, tahmin ettiğinden çok daha ilgi gördüğünü ve şu anda dünyaca ünlü tesettür giyim markası Sefamerve ile anlaşma aşamasına geldiklerini anlatmış.
Hudoca Dizayn markasının yetkilisi Evrim Ermutlu ise, daha önceki yıllarda başarı hikayelerinin dinleyicisiyken şimdi ise örnek bir kişi olarak kendi başarı hikayesini anlatıyor. “Kendi markamı yaratma kararı aldıktan sonra işlerim yolunda gitti. Şu anda sosyal medyada 100.000 kişi tarafından takip ediliyorum. Amerika’da atölye açmayı düşünüyorum. İnsan gerçekten isteyince, peşini bırakmayınca hedefine ve hayallerine ulaşıyor”
Okuduğunuz ve biraz da tarafımdan kısaltılmış olan hayat hikayelerinin en büyük sermayesi biraz cesaret biraz da insanın sevdiği işi yapmasıdır.
Herkese örnek olacak “Girişimciler ve Başarı Hikayeleri” panelini işin kahramanlarıyla ortaya koyan OTSO Kadın Girişimciler Kurulu’nu kutluyorum.

Yenişehir’e “Talih Kuşu” konmaya devam ediyor


Son yıllarda yıldızı giderek parlayan Yenişehir, adeta paylaşılamıyor. 
Havaalanı, hızlı tren, Otomotiv Test Merkezi, uçak fabrikası derken Yenişehir’e şimdi de KKTC Girne Amerikan Üniversitesi tarafından havacılık okulu kurulmak isteniyor.
Üniversite sahibi Serhat Akpınar, Yenişehir’e kurmayı planladıkları havacılık alanında eğitim verecek olan üniversite için bilgi vermek üzere Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret ettiler.
Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, havacılık okulu kurulması için gereken desteği vereceklerini söylüyor.
Anlaşılan o ki, biber diyarı olarak bilinen Yenişehir, yakın gelecekte büyük yatırımların merkezi olmaya aday.

Düşük faizli kredi şartları açıklandı


Çiftçiye, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılacak olan Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı.
Karar kapsamında üreticilere faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; on baş ve üzerinde manda veya damızlık süt sığırı işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini on baş ve üzerine çıkarmaları gerektiği belirtiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.