Hava Durumu

Recep Altepe’nin hızına bürokratları ayak uyduramıyor

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2016 04:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 04:36
Erdal Özdür ağabeyimiz vatandaş şikayeti olarak dün köşesinden “Bu rezilliğe kim dur diyecek” başlıklı yazısında Kumla’da yaşanan başıboşluğu aktarmıştı.
Kentimizin denize girilebilen en önemli tatil beldelerinden olup yaz aylarında nüfusu 100 binleri aşan Kumla’da Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı ile Gemlik Belediyesi arasında yaşanan yetki karmaşasından herhalde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe haberdar değil.
Zira 5216 sayılı Büyükşehir Yasasıyla ilçelerin ana arterlerinin denetlenmesi yetkisi Büyükşehir Belediyesi Zabıtası’na geçmiş olmasına rağmen nedense bu durum kabullenilemiyor.
Elbette onların da mutlaka kendine göre gerekçeleri vardır ama be kardeşim iyi de çileyi çeken vatandaşın suçu günahı ne?
Aynı siyasi görüşe sahip iki belediyeyi karşı karşıya getiren son yaşanan gelişmeye bakar mısınız?
Tam bir fiyasko.
Büyükşehir Belediye Zabıta Dairesi Başkanlığı, Kumla’nın 1.5 kilometrelik sahilini oluşturan Abdullah Aslan Caddesi’ndeki yetki sorumluluğunun yeniden Gemlik Belediyesi’ne verilmesi yönünde UKOME’ye karar aldırmasını sağlamış.
Bunu öğrenen Gemlik Belediyesi de kararın Büyükşehir Yasası Kanunu’na aykırı olduğunu gerekçelerini de belirterek itiraz etmiş.
Aslında sadece ulaşımla ilgili konulara bakan UKOME’nin bu konuda karar alma yetkisi yok.
Büyükşehir Belediyesi’nin milyonlarca liralık yatırımlar yaptığı Kumla’nın daha güzel olacak beklentisi zabıtanın acziyeti nedeniyle hayal kırıklığı yaratmıştır.

Gönüller alan proje


Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Yenişehir Belediyesi’nce “Yaşlı ve Kimsesiz İnsanlara Yardım ve Gönül Alma Projesi” sonuçlanmış.
Yaşlı ve kimsesizleri ziyaret edip gönül alma, gençler ile yaşlılar arasında iletişim kurma, büyüklerin hayat deneyimlerinden istifade etme amacını güden proje sayesinde 72 mahalle ve huzurevinde yaşayan 851 yaşlı vatandaş ziyaret edilmiş.
Projenin diğer ilçelerimize de örnek olmasını diliyoruz.

İnegöl’de gereksiz tartışmalar


İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ile İGİAD Başkanı Hakan Özdemir’in bir süre önce belediye hizmetlerinin yetersizliğini eleştiren açıklamaları ilçede gündem olmuştu.
AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel yanına Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı da alarak düzenlediği basın toplantısında eleştirilere cevap vermişler.
İnegöl’ün değerli dört başkanı da basın yoluyla birbirlerine laf yetiştirmek yerine çözüm üretmelidirler.
İnegöllülük ruhuna bu yakışır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.