Hava Durumu

Recep Altepe İznik için bir şanstır

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2016 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 07:27
Çok tartışılan Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girdiği süreçte kentimiz açısından şu iki önemli hususa dikkat çekmiştim.
Birincisi geri kalmışlıkta dip yapmış dört dağ ilçemizin kaderinin bu yasa ile değişeceğine diğerinin ise siyasi menfaatler uğruna yok olmaya yüz tutmuş İznik’in dört bin yıllık tarihinin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle ayağa kaldırılacak olmasıydı.
İşte bugün gelinen nokta ortada.
Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık’ta gelişim ve değişim hem bölge ekonomisini hem de halkın günlük yaşamını kolaylaştıracak hizmetlerle hız kazanmış durumda.
Ama şu bir gerçektir ki Başkan Altepe her ne kadar 17 ilçeden sorumlu olsa da İznik’e olan özel ilgisi epeyce fazla…
Altepe’nin, yok olmaya yüz tutmuş tarihi yapıların günümüze kazandırılmasındaki çalışmalarıyla Bursa’da farkındalık yaratması İznik’in geleceği adına bir şans olacağı kanısındayım.
Nitekim iki yıllık süreç içinde ilçenin inanç turizmine kazandırılması adına dünyada ilgi uyandıran önemli gelişmeler kaydedildi.
Mesela son olarak darbe girişimi nedeniyle pek ilgi görmeyen İznik’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması yönünde somut adımların atıldığını gösteren  İznik Alan Başkanlığı’nın açılışı yapıldı.
Öncelikli projelerinin başında İznik’in geldiğini söyleyen Başkan Altepe, Turizm ve Kültür Bakanlığı’yla ilçede uygulamaya sokmak istedikleri çalışmaların sadece İznik değil Bursa için çok önemli olduğuna vurgu yapıyor.
Geç kalınmış olsa da Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü yanına alan ve geçmişte dört ayrı medeniyete başkentlik yapmış olan İznik’in dünya tarihindeki önemi gelecekte çok kıymetli hale gelecektir.
Bunların olabilmesi İznik’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil olmasıyla hız kazanacaktır.
Çünkü İznik, dünyanın evrensel değeridir.

Darbe girişiminin fırsata çevrilmesine izin vermediler

Darbe girişimi nedeniyle altın fiyatlarındaki yükselişi fırsata dönüştürüp vatandaşların mağdur olmaması için karar alan İnegöl Kuyumcular Derneği iki gün boyunca işyerlerini açmadılar.
Böylece ilçede altın alışı ve satışının yapılmadığını duyuran Dernek Başkanı Adem Emre, toplumun menfaatini ön planda tutan bir sivil toplum kuruluşu olarak bu kararı aldıklarını söylemiş.

Özgür medyanın darbeye karşı duruşu

Bazı kesimlerin hatta Cumhurbaşkanı’nın zaman zaman ağır şekilde eleştirip suçladığı özgür medya kuruluşları, sosyal medyanın anayasal düzeni değiştirmeye yönelik girişimine karşı demokrasiye ve rejime sağduyulu yayınlarıyla sahip çıkmıştır.
Bu şu demek oluyor; söz konusu vatansa gerisi teferruattan ibarettir. 

Kumsaz’a 2 milyonluk yatırım

Gemlik’te hayata geçirilen projeler hakkında da vatandaşları bilgilendiren Başkan Recep Altepe, Gemlik’in Bursa’nın gözbebeği olduğunu söylemiş.
Sadece Kumsaz sahillerine 2 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe, Narlı’dan Kumla’ya, Kumsaz’dan Gemsaz’ı kapsayan arıtma projesi bittiğinde körfezin pırıl pırıl olacağına vurgu yapmış.
Biz de inşallah diyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.