Hava Durumu

Recep Altepe’den iki önemli soruya cevap

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2016 01:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 01:21
Bu sütunlardan kentimizin öncelikli çözüm bekleyen trafik sorununa yönelik cevaplaması için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye şu iki soruyu sormuştuk.
“Ulaştıran ulaşım sloganıyla UÜ Tıp Fakültesi’nden Kestel’e raylı sistem uzatılarak şehrin iki yakasının birleştirildiğinin söylenmesine rağmen metronun gittiği istikamete diğer her türlü ulaşım aracının niçin hala gidiyor olması, dolayısıyla bu yönde trafik yoğunluğunun oluşmasına göz yumuluyor? 
Diğer soru da;
T2 hattı adıyla Kent Meydanı’ndan Terminal’e uzatılmaya çalışılan tramvay güzergahının uygun olmasına rağmen niçin zahmetin biraz daha fazla çekilip sistemin yerüstünden değil de yeraltından götürülmek suretiyle köklü çözüm üretilmek istenmiyor?
Hatırlarsanız soruların altına biz de şu notu düşmüştük;
Hiç şüphe yok ki, 5-10 yıl sonra daha da çekilmez hale gelecek trafik yüzünden bu kez de raylı sistemi yeraltına almak için uğraşacağız.
Başkan Altepe’nin sorulara yanıtını aynen aktarıyorum.
“Raylı sistemi yerüstünden Kestel’e götürmemizin nedeni eski ulaşım planında bu şekilde yer verilmiş olmasındandır. 
Metronun gittiği bu yöne otobüsler, minibüsler ve servis araçlarının da gitmesini sonlandırmaktaki gecikme, yeterli vagonlarımızın olmamasıydı. 
Şu an bu sıkıntının aşılmasıyla Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bünyesinde oluşturulan komisyon çalışmalarını sürdürüyor. 
Yeni yılın ilk aylarında tıpkı kentin batısında olduğu gibi doğusunda da dönüşüme geçilecektir”
Başkanın ikinci soruya yanıtı da şöyle oldu:
“Kent Meydanı’ndan Terminal’e götürülme çalışmaları süren T2 tramvay hattını yerüstünden yani orta refüjden götürme gerekçemiz, otobüsle kentimize gelenlerin şehir merkezine gitmek için kullanacağı T2 hattı sayesinde kenti seyrederek ve tanıması açısından önemli olduğu içindir.
 Dünyanın her yerinde mantık yeraltından gitmektense yerüstünden gitmesi yönündedir. 
Çalışmalar bittiğinde araçlar için hem gidiş hem de geliş eskisi gibi üç şerit olacaktır”
Başkanın sorulara yanıtının takdiri kamuoyunundur.

Bu işler istemekle olmuyor…

İlçelerimizin son birkaç yıldır her yönüyle değişim ve gelişim hızını yakalarken de eğitime verilen önem dikkati çekiyor.
Gemlik ve İnegöl’ün her türlü altyapısının hazır olduğunu belirterek bağımsız üniversite ısrarları bunun en güzel örneğidir.
Dün Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ergün Efendioğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı yorumunda ilçesine bölge üniversitesi yapılmasını isterken gerekçelerini de ortaya koymuş.
Efendioğlu, birkaç gün önce hizmete giren UÜ Orhangazi Asil Çelik Meslek Yüksekokulu Kampusu’nun fiziki koşullarının Gemlik ve İznik’i de dahil ederek bölge üniversitesine dönüştürmek için uygun olduğunu aktarıyor.
Sevgili başkan, iyi güzel söylüyorsun da bu hayali gerçeğe dönüştürecek siyasi iradenin ne diyeceği önemli.
Bursa Teknik Üniversitesi Kampusu’nun hikayesi ortada…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.