Hava Durumu

Recep Altepe’den cevap beklenen iki soru

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2016 01:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 01:19
Bursa’da her canlıyı ilgilendirip öncelikli çözüm bekleyen iki sorun var.
Biri trafik diğeri ise hava kirliliği.
Ancak son günlerde iyice hissedilir olan aracınızla kentin bir yerinden başka bir yerine gitmekte yaşanılan trafik çilesine karşın vatandaş Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den şu iki soruya yanıt vermesini istiyor.
Birinci soru:
Ulaştıran ulaşım sloganıyla UÜ Tıp Fakültesi’nden Kestel’e raylı sistem uzatılarak şehrin iki yakasının birleştirildiğinin söylenmesine rağmen hala metronun gittiği istikamete diğer her türlü ulaşım aracının neden hala gidiyor olması, dolayısıyla trafik yoğunluğunun oluşmasına göz yumuluyor? 
Sorunun daha iyi anlaşılabilmesi için vurgulanmak istenen şudur: Arabayatağı İstasyonu’ndan Kestel’e kesintisiz ulaşımın başlamasının üzerinden yıl geçmesine rağmen aynı istikamette yüzlerce belediye otobüsü, halk otobüsü, mahalle ve ilçe minibüsleri ile servis araçları kullanılıyor.
İkinci soru:
Her geçen gün hızla hem nüfusu hem de şehrin genelinin gelişim göstermesinin en fazla hissedilmesine neden, kent içindeki trafik yoğunluğu olduğuna göre, Kent Meydanı’ndan Terminal’e uzatılmaya çalışılan tramvayın güzergahı uygun olmasına rağmen niçin zahmetin biraz daha fazla çekilip yeraltına alınarak köklü çözüm üretilmiyor?
Sorulan sorular bunlar.
Hiç şüphe yok ki, 5-10 yıl sonra daha da çekilmez hale gelecek trafik yüzünden bu kez de raylı sistemi yeraltına almak için uğraşacağız.
Ama şu özeleştiriyi de yapmalıyız…
Çünkü çoğumuz akaryakıta ardı ardına gelen zamlara veryansın ederken bile toplu taşıma araçlarını tercih etmek yerine özel araçlarımızı kullanarak trafik yoğunluğuna neden olmuyor muyuz?

Başkan’ın değil vatandaşın dediği oldu

Mustafakemalpaşa ilçesinin doğa harikası Suuçtu Şelalesi’ne bakanlık onayıyla sosyal tesis yapımı için temel atıldı, ancak halkın bu duruma tepki göstermesi üzerine Belediye Başkanı Sadi Kurtulan geri adım atmak zorunda kaldı.
Bundan böyle kimse “ben yaptım oldu” diyemeyecek.
Halka ait olan yerlere yapılacak her bir şey için halkın fikri, düşüncesi sorularak ortak akılda karar kılınacak.
Mustafakemalpaşalıların doğaya sahip çıkmak adına koyduğu tepki herkese örnek olmalıdır.
Çünkü doğru birdir.

Karacabey esnafına cevap geldi

Bu sütunlardan önceki gün, 
“Ali Başkan esnafına sahip çık” yazılı pankart açıp başkana seslerini duyurmak isteyen Karacabey’in deniz sahili esnafının çağrısını önceki gün buradan aktarmıştık.
Aynı gün Başkan Ali Özkan aradı.
Esnafların kendisine ulaşamadıklarından yakınmalarının doğru olmadığını, arayan herkese telefonunun 24 saat açık olduğunu söyledi.
Ardından da Büyükşehir Belediyesi’nce Karacabey Boğazı’na yapılacak sahil düzenleme projesinde yıkılarak yerlerine yenisi yapılacak işyerlerinin yasaların öngördüğü şekilde ihale edileceğinin bilinmesini istedi.
Biz de Başkan’ın cevap hakkını böylece iletmiş olalım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.