Hava Durumu

Paylaşılamayan Nilüfer’in rantını kimler yiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2016 06:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 06:45
Dün belediyenin değil ama CHP’li Nilüfer Belediyesi’nin muhalefet kanadını oluşturan AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı’nın toplantısındaydık.
İlçe başkanı ve aynı zamanda Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Cemil Çolak’ın aktaracaklarını doğrusu merak         ediyordum.
Çünkü Nilüferlilerin oylarıyla dört dönem belediye başkanlığını kazanma başarısı göstermiş Mustafa Bozbey’in yönetim şeklini nasıl eleştirecek olmasıydı.
Başkan Çolak’ın, “Nilüferliler işte böyle uyutuluyor” sözleriyle başlayıp ardından sine vizyon sunumunu izlerken görüntülerdeki yerin Bursa’nın dışında başka bir bölgeymiş hissine kapıldım.
Meğerse herkesin yaşamak istediği Nilüfer’in değişik mahallelerinden çekilip kurgulanmış görüntülerle, “Gülümseyin Nilüferdesiniz” sloganındaki kadar da hiç iyi yönetilmediği vurgulanmaya çalışılıyordu.
“Nilüfer’de konforu sağlayan Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümettir” diyen Çolak, hizmet belediyeciliği adına bir iş yapılmayıp algı oluşturmaya çalışılarak sadece sosyal belediyecilik yapıldığını söylerken, örnekler de vererek halkın malının rantlaştırıldığı iddiaları da şaşırtıcıydı.
Özellikle kaçak yapılaşmanın hem konut anlamında hem de sanayileşme adı altında yapıldığı Nilüfer’de rekreasyon alanlarının ticarethaneye dönüştürülmek suretiyle rant sağlanması işi şöyle     yapılıyormuş.
Yeşil alanların meclis kararıyla önce idari tesis alanına ardından da aynı yöntemle ticaret alanına dönüştürülüp daha sonra da buralara yap-işlet-devret yöntemiyle ticaret merkezleri yapılmasına müsaade ediliyormuş.
Yani Başkan Çolak’ın anlattığı üzere Nilüfer’de kaçak yapılaşma, tarım alanlarına fabrika kurulmasına göz yumulması, halka ait yeşil alanların ticaret alanına dönüştürülüp birilerine rant sağlandığının biliniyor olup da niçin yargıya başvurmuyorsunuz?
Şeklindeki soruya Çolak’ın yanıtı ilginçti.
“Bunların hepsini yasaların boşluğundan faydalanarak yapıyorlar.”
Yapılanlarla söylenenlerin karşılık bulmadığı ülkemizde bunun adına da siyaset deniliyor.

Şarjım bitiyor yalanına son


Telefonlar için geliştirilen özel bir uygulama olan Battery Share, kullanıcıların birbirlerine yükledikleri uygulamayla şarj oranlarını anbean görüntüleyebilmesini sağlıyor.
Böylece artık ‘şarjım bitiyor’ yalanı da tarihe karışmış olacak.
Şu an için sadece iOS platformuna gelen ve dolayısıyla iPhone´lar arasında kullanılabilen Battery Share isimli uygulama, görüştüğünüz kişinin telefonlarının şarj oranını sizle paylaşıyor.
Uygulamayı telefonlara yüklemenin bedeli ise  2.99 TL.

İşadamları üniversitesine sahip çıkıyor


Başkanlığını Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’ın yaptığı Orhangazi Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneği yapımı son aşamaya gelinen üniversiteye destek için Orhangazili işadamlarıyla bir araya geldi.Dernek yönetimi hedeflerinin 2016-2017 eğitim öğretim yılına yetiştirmek istediklere yüksekokulda toplumun ve sanayinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek gençler gelişmesine olanak sağlamak olarak belirtiyor. Orhangazili işadamları, talep edilen desteği en kısa sürede sağlanacağını söyleyerek üniversitelerine sahip çıkmışlardır.

Kumla’da bu manzaralar yaşanmasın


Kentimizin en önemli sahil bölgelerinin başında gelen Gemlik Kumla sahili bu sezon bambaşka bir şekilde konuklarını ağırlayacak.
Bir yılı aşkın süredir devam eden sahil düzenlemesi çalışmalarında sona gelinen Kumla’da tatilcilerin Gemlik Belediyesi’nden bir isteği var.
Yazın nüfusu 100 binlere ulaşan Kumla’nın deniz sahilindeki kaldırım işgalle-rine bu yıl artık izin veril-memesidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.