Hava Durumu

Partilerin Yenişehir hedefi

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2015 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2015 07:20
Yenişehir’de üç siyasi partinin ilçe başkanları, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerdeki oy hedeflerini açıklamışlar.
7 Haziran seçimlerinde AK Parti 13 bin 554 oyla yüzde 38,48, CHP 10 bin 105 oy oranıyla yüzde 28,69, MHP 8 bin 135 oy oranıyla yüzde 23,1 oranında oy almıştı.
Ortaya çıkan bu tablo anlaşılan her üç partiyi de pek memnun etmemiş olacak ki, 1 Kasım’da yapılacak seçimler için oy oranı hedeflerini büyütmüşler.
Bu minvalde üç başkan da seçim hedeflerini bakın şöyle açıklamışlar.
AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl:
“7 Haziran’daki seçimlerden büyük dersler çıkardık. Bunun için de halkımıza kendimizi daha iyi anlatıp onların istek ve sıkıntılarına çözüm bulmak için çalışıyoruz. Dolayısıyla seçimlerdeki hedefimiz yüzde 45 ila yüzde 50 arasında, halkımızın desteğini alacağımıza inancımız tamdır”
CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse:
”1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerdeki oy oranı hedefimiz, yüzde 30’un altında olmamak kaydıyla yüzde 35’lerin üzerine çıkarak birinci parti olmaktır. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz”
MHP İlçe Başkanı Nihat Doğan:
”Bu vatan, bayrak, toprak hepimizin her şeyden önce kardeşlik barış huzur kazansın. 1 Kasım’daki seçimlerde oyumuzun Yenişehir’de yüzde 25’lerin üzerine çıkacağına inanıyoruz. Takdir milletimizindir”
Bunları not alıyoruz ki, seçim sonuçlarını değerlendirirken kimin teşkilatın nabzını daha iyi tuttuğunu tespit edebilelim.

***

Birkan’dan milli-yerli açıklaması

Seçim çalışmaları kapsamında önceki gün Karacabey’e gelen AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, gündemle ilgili açıklamalarda bulunmuş.
Kurşunlu, Yeniköy, Bayramdere, Boğaz, Ekmekçi ve Akçasusurluk mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Birkan, yerli ve milli olmanın vatan sevgisiyle, millete hizmet aşkı ile alakalı bir olgu olduğunu söylemiş.

***

CHP üç gün program  yapmadı

CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan yaptığı açıklamada, Ankara’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere saygı gösterilmesi adına partisinin 3 gün süreyle her türlü etkinlikleri durdurduğunu duyurdu.
“Bu şartlar altında seçim çalışması, propaganda yapmak bizim için anlamsız” diyen Sertaslan, ülkeye başsağlığı dileklerinde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.