Hava Durumu

Paralelde yerel dalga geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2016 05:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 05:17
Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde böylesine hem içeriden hem de dışarıdan ihanete uğramamıştır.
15 Temmuz gecesi sonrası Türkiye’de o kadar çok şey anlık gelişiyor ki takip etmekte dahi güçlük çekiyoruz.
Adeta devlet yapısı yeniden yapılanıyor.
Gündem tamamen gelişmeler, neler olduğu neler olacağı üzerine.
Bir araya gelen iki kişinin bile aralarındaki sohbet; o gözaltına alınmış mı, şu tutuklanmış mı oluyor.
Yargı, asker ve polis gibi devletin tüm kurumlarında paralel yapılanma içinde olanların tespitiyle ilgili soruşturma tüm hızıyla sürerken yerel yönetimler bazında da düğmeye basıldı.
Bursa OHAL Valisi İzzettin Küçük, geçtiğimiz hafta başında 17 ilçe kaymakamlığına gönderdiği yazıda sorumluluk bölgelerindeki Gülen cemaatine mensup kişilerin isim listelerini istemişti.
Bunun üzerine kaymakamlar da başta belediye yönetimleri olmak üzere diğer tüm kamu kurumlarında talep edilen talimat doğrultusu kapsamlı bir çalışmanın ardından belirlenen isimleri pazartesi günü Valiliğe verdi.
Bu gelişmeler de anlaşılacağı gibi hafta içinde Bursa genelinde gözaltına alınacak isimlerin soruşturma dalgasının başlayacağını yönünde.
Zira kamuoyunda en çok merak edilen konu da budur.
Çünkü pek çok kişice bilinmesine rağmen özellikle belediye yönetimlerinde söz sahibi bu isimlerin niçin hala sorgulanmadıkları merak ediliyordu.
Hiç şüphe yok ki, vatandaşı en çok rahatsız eden bir konu da bu kişilerin düne kadar terör örgütü lideri Fethullah Gülen’i yere göğe sığdıramazlarken şimdi meydanlarda demokrasi nöbetlerinde en ön saflarda kendini göstererek kamufle etmeye çalışmalarıdır.

İnşallah başkanın dediği gibi olur

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacak projeler sayesinde Nilüfer Deresi´ne evsel ve sanayi atığı bırakılamayacağını böylece suyun pırıl pırıl akmasının sağlanacağını söylemiş.
Benzer söylemler, şehri yönetenler tarafından daha önceki zamanlarda da ifade edilmiş ama Nilüfer Deresi simsiyah akmaya devam etmiştir. Bu yüzden güveniyor ve inanıyoruz ki, Başkan Altepe’nin inşallah dediği gibi olur.

Mecburiyetten dolayı müsaade

İşimiz gereği malum Türkiye gündemini takip etmekten kendimize yeterince vakit ayıramaz olduk.
Dolayısıyla daha sağlıklı daha dingin şekilde yazılarımızı sizlerle paylaşmak adına bir nevi mecburiyetten de diyebileceğimiz kısa süreli bir tatil için müsaade istiyorum.
İki hafta sonra görüşmek üzere…

En ağır ceza verilmeli

Çevrenin, doğanın, su kaynaklarımızın korunması için önlemler alınırken İznik Gölü’ne adeta zehirli su deşarjı yapıldığı ortaya çıktı.
Duyarlı vatandaşların bildirmesiyle söz konusu yere gelen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, gördüğü manzara karşısında isyan etmiş.
Sayın başkan, yapacağınız şey, gereğinin yapılması yönündeki girişimlerinizin takipçisi olup çevreyi ve doğayı kirletenlerin ve buna sebep olanların en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamanızdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.