Hava Durumu

Paralel tasfiyesinde sıra siyasilere geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2016 04:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 04:58
Ülkede 15 Temmuz gecesinden bu yana inanılması güç ama gerçek olan baş döndürücü gelişmeler yaşanıyor.
TSK’nın içinden bir grup askerin Anayasa’yı değiştirmeye yönelik darbe girişimi çok sayıda yurttaşın hayatını kaybetmesiyle sonuçsuz kalmış ve Türk demokrasi tarihine kara bir leke çalınmıştır.
İşte o çok uzun gecenin ardından Türkiye’de pek çok şey açığa çıktı ki, inanın bunları takip etmekte zorlanıyoruz.
Düşünebiliyor musunuz, paralel yapıyla mücadelenin başındaki isim olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağ kolu denilebilecek konumdaki başyaveri Albay Ali Yazıcı, örgütün içinde yer alıyor.
Yine AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kardeşi Genelkurmay Başkanı Özel Kalem Müdürü Tümgeneral Mehmet Dişli’nin paralel yapılanmanın içinde olduğu ortaya çıkmıştır.
“Taş uzaktan gelmezmiş” sözündeki gibi nasıl da gerçek olduğunu görebiliyoruz.
17-24 Aralık operasyonları akabinde başlayan yargı, asker ve emniyet üçgeni içindeki paralel yapının tasfiyesine yönelik süreç 15 Temmuz darbe girişimiyle çember daha da genişleyip hız kazanmış oldu.
Şimdi merak edilen diğer bir husus da, devletin en üst kademelerine sızan hatta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı’nın en yakınında kritik görevler üstlendirilen bu isimleri buraya kimlerin getiridiğidir.
Yani yargı, asker ve emniyet üçgenindeki paralelcilerin ortaya çıkarılması siyasetin içinde de yapılmalıdır.
Nitekim devletin en üst kademelerinde görevlendirilip bugün vatan hani olmakla suçlanan bu isimlerin buralara getirilmesinde arkasındaki siyasi irade en az onlar kadar suçlu değil midir?
Sorunun cevabı “evet” ise iktidarından muhalefetteki siyasi partilerde FETO örgütüne mensup kişiler ortaya çıkarılıp deşifre edilmelidir.

Demokrasi nöbetlerine devam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi vatandaşlara yaptığı sokağa çıkma çağrısı, darbecileri amaçlarına ulaştırmazken ülkeyi de önemli bir süreçten kurtarmıştır.
O geceyle başlayan demokrasi nöbetleri il ve ilçelerdeki AK Parti teşkilatlarının sürdürmesiyle devam ediyor.
Gün içinde atılan SMS mesajlarıyla demokrasi nöbetine çağrılan partililerin 15 Temmuz gecesindeki gibi katılımı sürüyor.

Kentler meydanlarıyla ünlüdür

İnegöl’deki eski hastane alanına yapılması planlanan belediye hizmet binası ile kent meydanı için düzenlenen mimari proje yarışmasında birinci olan proje daha hayata geçmeden uluslararası yarışmalara aday gösteriliyor.
16-18 Kasım 2016 tarihleri arasında Berlin’de yapılacak Dünya Mimarlık Festivali’nde İnegöl Belediyesi’nin projesi finalde yarışacak 13 projeden biri olmaya hak kazandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.