Hava Durumu

Otoyolun dışında kalan Gemlik ve Orhangazi için yeni plan yolda

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2017 04:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2017 04:40

Başbakan Binali Yıldırım, pazar günü İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun 25 kilometrelik Gemlik-Bursa etabını hizmete açtı.
Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl da Osmangazi Köprüsü ile Orhangazi etapları açılmıştı.
Geçmişte, İzmit Körfezi'ni asma köprüyle geçip dağın 3.5 kilometre delinerek İstanbul'dan Bursa'ya kesintisiz ulaşım sağlanacağını hayal bile edemezdik.
Bu gelişmeler hayal gücümüzü daha da artırmış olacak ki, şimdi de Bursa'dan İzmir'e kesintisiz ulaşım için sabırsızlanıyoruz...
Otoyolun Orhangazi ve Gemlik ilçelerimizin yerleşim merkezlerinin dışından geçmesi bazı sıkıntıların da haliyle oluşmasına neden oldu.
Bu durumun en belirgin örneği Orhangazi Otogarı'nın otoyol üzerindeki ilçeye en yakın nokta olan Oksijen AVM'ye taşınmış olması.
Çünkü yolcu otobüsleri otoyolu kullandıkları için ilçeye girmemeyi tercih ediyor.
Zira daha önce Orhangazi'nin içinden, Gemlik'in ise yanı başından İstanbul'a sağlanan ulaşım her iki ilçede önemli bir hareketlilik yaşanmasını sağlıyordu.
Yeni otoyol güzergahı iki ilçemizin dışından geçse de mücavir alanı içinde kalması avantaja dönüştürülebilir.
Bunun için Orhangazi ve Gemlik belediye başkanları otobanın geçtiği güzergahta yeni imar planlamaları yaparak kısa vadede olmasa da orta ve uzun vadede ilçe merkezinin yoğunluğunun buralara kaymasını sağlayabilir.
Dün bu satırları yazarken Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ı arayıp düşüncelerimi paylaştım.
Başkan Çağlayan, paylaştığım düşünceleri daha da geniş çerçevede planlamasını yapıp Büyükşehir Belediyesi'ne üst ölçekli plan değişikliği talebinde bulunduklarını anlattı.
Otoyol güzergahında uygun olan yerlerin konut ve ticaret alanlarına dönüştürülüp şehir merkezinde sıkışıp kalan Orhangazi'nin daha planlı ve de düzenli şehirleşmesine katkı sağlayacaktır.
Bunun için bazı kurum onayları alınması gerekiyor.
Burada da iş bölge milletvekili İsmail Aydın'a düşüyor.

Hüseyin Şahin farkı

AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, 46 ünite olarak Sağlık Bakanlığı tarafından tescili yapılan İnegöl Diş Hastanesi'nin bölge hastanesine dönüşmesi çalışmalarında da son aşamaya gelindiğini söylemiş.
Bunun için Yenişehir'de önümüzdeki günlerde açılacak 10 ünitelik semt polikliniğiyle birlikte İnegöl Diş Hastanesi bölge hastanesi statüsüne dönüşecek.
Öte yandan hastaneye önümüzdeki günlerde 12 yeni diş hekiminin daha ataması yapılarak 24 saat hizmet vermeye başlayacakmış.
İşte bu da bölge milletvekili Hüseyin Şahin farkı olsa gerek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.